Preskoči na glavni sadržaj

Chanel Poudre Universelle

Kupila sam oba, i u prahu i kompaktni.


Puder u prahu koristim već dugo. Vidi se i da je ovaj pri kraju. Kratko rečeno, to je puder koji je nenadmašiv. Odlično matira moju masnu kožu, mat sam satima. Tako je sitno mljeven da je neprimjetan i lice izgleda mekano. Vrlo rijetko ga nosim samog jer ne prekriva uopće, ali kao završni dodir na tekućem puderu je odličan, lice je mat satima i satima, puder se ne topi. Doduše, dugo vremena sam bila uvjerena da je kriv za moje mitasere, ali pokazalo se da ipak nije ovaj puder u prahu kriv. Ova gromada od kutije sadrži 30 grama i puder traje zaista dugo. Platila sam ga 300 kn i mislim da mi je ovo jedna od najboljih stvari koje imam. Boja je najsvijetlija, 1.Puder dolazi s ogromnim tuferom koji se vrlo lako pere. Slika potvrđuje da se radi o 30 grama.

Kompaktni je nešto manji. Sam ne prekriva ništa, apsolutno ništa. Korišten preko tekućeg, to je sasvim druga priča. Stavila sam ga preko Vitalumiere Aqua i iznenadila sam se. Pomislila sam da je puder koji ipak prekriva jer je lice bilo drugačije. Drugačije u smislu, konkretnije, jače. Ne znam kako da objasnim, situacija tipa: glumica na TV-u ima savršeno lice, a na nekoj bezveznoj fotografiji slabo, tanko i prozirno lice. Ovaj puder baš poboljšava lice da izgleda konkretnije.


Pudera ima 15 grama, upola manje od pudera u prahu. Ali, ovoga mi je i manje potrebno.

Ovako je izgledao prije prvog poteza kistom. Nikad ne mogu odoljeti utisnutom Chanel. Dobra slika, zar ne?


A ovo je kad ga koristim. Nema utisnutog Chanela, šteta.


A sada usporedba. Iako se čine isti, postoji mala razlika. Kompaktni je mrvicu više žut, dok je puder u prahu neutralan. Puder u prahu bolje matira i daje prirodan izgled. Kompaktni puder daje sofisticirani izgled i bolje prekriva u kombinaciji s tekućim. Puder u prahu je dobar na koži, ne ističe suhe dijelove (bar meni), ali za kompaktni kožu treba dobro natopiti nečim jako hidratantnim. Cijena je ista za oba pudera.


Ukratko, preporučujem oba, ali ovisno za koju priliku. Puder u prahu će izdržati cijeli dan, a kompaktni cijelu noć.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel.

Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi.

Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i nije …

Balea pilinzi

Balea piling. Otkud da počnem?
Postoje plavi i narančasti. Ne, plavi nije za dečke, a narančasti za curice. Plavi je za normalnu kožu, a narančasti za masnu. Iako na njima piše da je plavi za normalnu i masnu, a narančasti za sve tipove. E pa ne bih baš rekla.
Plavi piling je blag, ali solidno radi. Koristim ga svaki drugi dan jer uopće nije grub i ne skida kožu s lica u neumjerenim količinama. Rekla bih da je plavi samo malo jači gel za čišćenje masnog lica. Lice je poslije mekano, glatko i nađe se još pokoji ostatak suhe kože. Nije grub prema koži što je dobar znak da je dobar izbor za osjetljivu kožu. Rekla bih da je ovaj za sve tipove kože.


Ima zrnca kao i neki gelovi za čišćenje lica i gel teksture je.Narančasti piling je druga priča. To je piling u punom smislu riječi. Nema toga što ovaj piling ne skine s lica. Podsjeća me na Effaclar gel za čišćenje lica (taj skida sve, nije piling, ali ljušti kožu). Narančasti piling koristim jednom tjedno jer je dosta grub, tj. ima puno zrnca ko…

Kako prikriti nedostatke na licu? Akne i ožiljci - vodič

Okrutna je istina da je vrlo malo žena rođeno sa savršenim lice, ali zaista savršenim, bez ijedne mrlje, nepravilnosti, podočnjaka, ožiljaka itd. Neke nepravilnosti su posljedica naših gena, za neke smo same krive, a za neke utjecaji iz okoline.
Kako svi želimo uvijek izgledati lijepo i njegovano, tako postoji potreba za sakrijemo svoje nedostatke i istaknemo naše najbolje adute. U mlađim danima najveći problem su akne, kasnije ožiljci od akni, a kad se riješimo akni počinju problemi s podočnjacima i prvim borama i mrljama po licu. Kako ih prekriti?


Čitav raspon pojava od akni do mitasera ima svoje uzroke, bilo u samoj osobi, bilo zbog korištenja neadekvatne kozmetike (preparativne ili dekorativne) ili raznih vanjskih utjecaja poput zagađenja i nečistog zraka. Uzroke akni je potrebno sanirati, a prikriti ih je komplicirano, ali izvedivo, samo uz par dobrih savjeta.
Potkožne prišteve ne treba tiskati. Imam dojam da kad nastaju, oni su samo bezopasna kvrga tamo negdje duboko pod kožom. Ja …