Preskoči na glavni sadržaj

Priča iz Hrvatske!


Ne, nije Givenchy počeo proizvoditi u Hrvatskoj (da bar!). Ja iz Hrvatske sam naručila kreme sa Jagode. I sve je bilo dobro dok paket nije došao do ozloglašene carine. Prvo je ležao na carini koji dan, da bude sigurno, kuda bi se njima žurilo, pa ima 365 dana u godini, radnih 250, pa stigne se to riješiti, nije smak svijeta.


Onda nakon nekoliko dana se dogega poštar kojem moram dati 10 kuna za pismo od carine u kojemu piše da dostavim račun radi carinjenja. I ok, platim, vidno ljuta i faksiram račun sa jagode.

I onda danima čekam da neki ljubazni carinski službenik me odere sa carinom i pdv-om.

I nakon nekih tjedan dana načekivanja te divne službe, moj paket dolazi na moju adresu, zajedno sa 180 kn carine.

Vrijednost krema je bila 450 kn, zajedno, a carina 180.

Da li ste sada sretni, kupila sam si luksuznu kremu i platila vam carinu, i samo da znate opet ću kupiti jer jagoda vraća carinu tako da i dalje možete svaki put staviti drugu stopu za iste proizvode.

Pozdrav svima na carini!

Primjedbe

  1. a kako ti vrate carinu? molim te, opiši mi postupak u slučaju da mi se dogodi isto. hvala ti!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovako to ide. Carina ti pošalje pismo, onda faksiraš račun od jagode, za par dana dođe poštar i hoće novce. Platiš mu, a onda to sve skeniraš i popuniš zahtjev na jagodi i oni ti vrate na karticu.

    OdgovoriIzbriši
  3. puno hvala! (smišno mi je ovo "dođe poštar i hoće novce" - ko u vicu)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

Nikel gel za vene i kapilare