Preskoči na glavni sadržaj

Kako prikriti nedostatke na licu? Podočnjaci - vodič

Svima nama se domgađaju jutra kada se probudimo lijepi, ali i kada natečeni, s tamnim podočnjacima. Najgore je što noć prije nismo tulumarili, a za sat vremena moramo biti u top formi. Što sada?

Prvo i osnovno - umivanje hladnom vodom. Ne treba pretjerivati, nego se jednom, dvaput umiti hladnom vodom, u light slučajevima podočnjaka pomaže. 


Sljedeći korak je krema za područje oko očiju. Izvrsna za tu prigodu je Clinique All About Eyes - lagana krema koja umanjuje tamne podočnjake, smanjuje natečenost, zaglađuje područje oko očiju i dobra je kao podloga za šminku. Također, dobra krema za malo zahtjevniju kožu je Darphin Anti-fatigue smoothing gel - dobra je za podočnjake, ali još bolja za prve bore oko očiju. 

Sljedeći je doručak - losos ne samo da je fin, nego i čini čuda za kožu, posebice za podočnjake. Probajte.

Sljedeći korak je šminkanje!

Moj savjet je ne pretjerivati. Ovo je dio lica na kojemu je najlakše postići kontra efekt. Previše korektora jednostavno izgleda presjajno, blještavo, previše se vidi razlika između lica i podočnjaka i djeluje umjetno. Niste svaki dan pod strogim povećalom pa da ne možete imati male podočnjake. Ali evo nekih favorita.



Jedan od najpoznatijih, najprodavanijih i najskupljih iluminatora - YSL Touche Eclat. Odličan za podočnjake, koriste ga redom glumice, modeli i svi mi ostali, koji nismo pod povećalom javnosti i kamera. Ovo je fenomen koji mnogi oponašaju, ali nitko nije proizveo iluminator istih svojstava - prekrivanje, prekrivanje, prekrivanje. Ovo je proizvod koji koriste mnogi svjetski vizažisti, a tu je trik. Efikasan je, ali i isušuje područje oko očiju i nije pravi izbor za cijeli dan. Ovo je iluminator za ekstra prilike, ne za svaki dan.







Varijacije na istu temu čine Dior Skinflash, Chanel Eclat Lumiere, Givenchy Mister Light, Lancome Teint Miracle, L'Oreal Toche Magique ....... Rade manje - više isto, samo su različite boje, svatko će pronaći kod drugog brenda boju koja je sličnija tenu.

Za ekstremne slučajeve - Vichy Dermablend, to je uvijek sigurno - prekrije kao ništa drugo.

Ono na što želim skrenuti pažnju - sve ove olovke imaju kistove, s njima se može jako lijepo nanijeti korektor, ali se vrlo lako može pretjerati. Zato je uvijek bolje nadograđivati prekrivanje nego odjednom staviti previše korektora. Također, treba paziti na boju korektora. Savjeti se uvijek kreću u smjeru da korektor treba biti nijansu svijetliji od tena, ok je to, ali ako se nanosi malo korektora, ali ako ga se stavlja malo više, onda je bolje da bude u istoj boji kao i ten, jer se tako neće uočiti prijelaz. To pogotovo vrijedi za fotografiranje, ali ako je samo za oživiti ten, nijansu svijetliji korektor će biti izvrstan.


Ako se želite poigrati s korektorima, ovakva paleta, kao T. LeClerc će biti odlična. Sadrži korektore svih boja, žuti, bež i tamno bež će biti odlični za podočnjake. U DM-u sam vidjela da Essence ima nešto slično, vrijedi probati, znantno je jeftinije od T. LeClerc, može poslužiti za dobro uvježbavanje s nanošenjem boja. 

Primjedbe

  1. U ovoj problematici se već nalazim. :-D Baš si me zaintrigirala sa ovom Darphin kremom, nikad ništa od njih nisam imala. Što se tiče korektora, trenutačno imam Lancome Teint Miracle, iako nisam na čisto odgovara li mi nijansa ili ne. Tek sam ga počela koristiti tako da ću mu dati još malo vremena da se priviknem. :-D

    OdgovoriIzbriši
  2. Problem je što su neki korektori super, a nema boje koja odgovara mojim omiljenim puderima. Zato uporno pišem da Chanel PL B10 i Bourjosi HM 51 su kao braća.

    http://beautybreakbyana.blogspot.com/2011/11/darphin-gel-za-oko-ociju.html

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

L'oreal Elseve krema za kosu