Preskoči na glavni sadržaj

Nikel Sebofit

Već sam nebrojeno puta napisala da imam plavu kosu do koje dolazim četverosatnih sjedenjem u frizerskom salonu koje uključuje bojanje i pramenove. Bojanje je manje invazivna metoda za kosu, ali zato pogubna za moju kožu na glavi, ne samo za onaj dio na kojem je boja, nego i za onih pola centimetra okolo. Radi se o sljedećeoj situaciji: na sam dan bojenja kose imam crveni obrub jer mi boja doslovno izjede kožu, zatim se zna dogoditi i pokoja krastica, a onda slijedi ljuštenje kojem nikad kraja. Onda sam surfala i našla da tako može otpasti kosa, e onda sam se tek uspaničila i počela još bolje guglati. I izguglala:


Nikel Sebofit - šampon za seboreju - ukratko šampon koji rješava problem koji sam imala. Počela sam ga koristiti nakon predzadnjeg bojenja i tada je umirio vlasište, prestala sam se ljuštiti i uočila sam da mi se kosa gotovo i ne masti. Nisam mogla vjerovati. Prvo sam šampon koristila u oba pranja, zatim sam s vremenom počela samo u drugom pranju. I sad je vlasište pod kontrolom.

Ali došlo je novo bojenje kose, točnije u utorak. Uzela sam moj šampon sa sobom kod moje drage stilistice i u drugom ispiranju je koristila Sebofit. Sigurna sam da ga je koristila jer šampon ima specifičan miris - lavanda i teški mirisi kemikalija. Očekivala sam da ću ogledalu vidjeti sebe sa crvenim rubom između lica i vlasišta. To je bio dio gdje sam bila u krivu!

Stvari su stajale ovako: uopće nije bilo nikakvnog crvenila, ništa me nije svrbilo, a niti sam se od utorka do danas ljuštila. Samo prekrasna kosa.

Znam da ovo nije slučajno, ali očito je šampon efikasan jer bi inače do sada bila sva oljuštena i u ranama.

Šampon sam kupila u DM-u, cijena je oko 80 kn, 200 ml.

Nisam ga slikala jer je bočica okrugla i jako je teško "uloviti ju". Jedino što mi smeta je što iz pumpice izleti jako malo šampona. Ja imam dugačku kosu i moram tiskati, tiskati, tiskati, tiskati, tiskati, tiska ...... ti. Većina će prigovari za miris, ajde miriši lavanda, nije da skroz smrdi, ali koliko je efikasan, toliko mogu oprostiti pokoji loš miris.

Primjedbe

  1. Imala sam ovaj šampon nekad davno zbog problema sa vlasištem i stvarno je dobar, jedino malo mrsi kosu, al meni je bilo najvažnije da djeluje tako da sam prešla preko toga. :-D Meni miris uopće nije smetao al ja i inače volim takve stvarčice koje mirišu na bilje, ulja i čajeve. :-D

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je miris čak i dobar, malo smrdi, ali lavanda mi je odlična, ali mojoj mami i frizerki se okreće želudac. Ipak smo 2:1, pa sam napisala za svaki slučaj. A ne da mi netko napiše: kupila na tvoju preporuku i onesvjestila se od smrada.

    OdgovoriIzbriši
  3. Slažem se potpuno, meni taj šampon i dalje ne smrdi iako ima specifičan miris :-D

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

L'oreal Elseve krema za kosu