Preskoči na glavni sadržaj

Da li je puder rezerviran samo za lice?

Ne živimo u pretprošlom stoljeću, puderi nisu teški i štetni i nema razloga da im se namjena ne proširi. Bitno je razlikovati dnevne, svečane, posebne ili estetske prilike i razloge. Primjerice, da li za dnevni look treba nanijeti puder na vrat i dekolte? Većina nas će reći NE, ali netko smatra da je potrebno.



Recimo, MAC Face and Body dobiva odlične recenzije. Namjenjem je tijelu i licu za ujednačavanje boje kože, ne prekriva potpuno, nego ujednačava boju kožu, što je u odnosu lice - vrat iznimno bitno. Niti jedan puder neće dobro sjesti na vrat, ako se taj isti vrat ne pripremi za puder kao i lice, ili još bolje nego lice, bar u mom slučaju. Problem je u tome što je koža vrata dugačija od kože lica i tada se vrlo lako može postići da se s teškim puderom naprave rupe gdje ima pudera, gdje ga ima manje i gdje ga nema. Tada je rezultat vrat sa mrljama pudera. To je razlog zašto puder koji ide na vrat mora biti lagan i lako razmaziv, nipošto gust sa jakim prekrivanjem. Osim MAC Face and Body dobar se pokazao Chanel Vitalumiere Aqua - provjereno u rujnu na 30 stupnjeva. 


Sjećate se reklame sa Nicole Kidman?


Ovdje se ne vidi najbolje, ali puder je nanijet i na uha. Probala sam i to. Najbolje je za uha koristiti kist za tekući puder, tada se zaista može uhvatiti svaka udubina. Zašto bi netko nanio puder na uha? Problem je to preko ljeta - vratimo se s ljetovanja sa spaljenim uhom, koje je znatno crvenije od lica, a onda je zaista čudno vidjeti besprijekorno lice i uho koje je sasvim druge boje. Chanel Vitalumiere Aqua je i tu bio dobar, baš zato jer je lagan i zaista se dobro razmazuje.

Mnoge osobe imaju problema s kožom te ih žele prikriti, bilo svakog dana ili za posebne prilike, ali se radi o slučajevima kada obični korektor nije dosta. To je razlog za prizvati u pomoć pravo naoružanje - Vichy Dermablend i Cover FX. 


Dermablend je već poznat - korektor, tekući puder i puder u prahu za učvrščivanje su dobitna kombinacija na bilo kojem dijelu tijela, a prekriva sve: podljeve, ožiljke, neujednačenost boje, pa čak i tetovaže. Problem je vrlo mali raspon boja na našem tržištu, dok u stranim trgovinama je moguće pronaći puno više nijansi. Rekla bih da Dermablend daje savršeno prekrivanje i savršenu postojanost.


U ljekarnama se može pronaći i Cover FX. To su puderi namjenjeni prevenstveno osjetljivoj koži, a mogu se koristiti i po cijelom tijelu. U ponudi se nalaze puderi različitog prekivanja, različite teksture te u vrlo puno nijansi. Podjela nijansi se dijeli na B (žuti ton), C (roza ton), E (roza i žuti ton) i M (žuti i malsinasti ton). Cijene pudera su u višem cijenovnom rangu, ali također treba uzeti u obzir da se puderi u ovakve namjene koriste u većim količinama.





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

Nikel gel za vene i kapilare