Preskoči na glavni sadržaj

Kako prikriti nedostatke na licu - crvenilo

Crvenilo može biti malo i povremeno pa sve do jakog crvenila na određenim dijelova lica, ako ne i na cijelom licu. Kod crvenila je bitno preparativnom kozmetikom liječiti pojavu crvenila na licu, a dekorativnom zaštiti osjetljivo lice od štetnog utjecaja okoline.



 
 

Prvo preparativna. Ovo je dio gdje se je Clinique jako dobro potrudio i proizveo mnogo proizvoda za borbu protiv crvenila, recimo Redness Solution Urgent Relief oil-free krema koja brzo neutralizira crvenilo, dnevna krema te ostali proizvodi poput čistača i zaštitne baze sa SPF. Zatim vrlo dobru kremu (koju i ja koristim) proizvela je Bioderma Anti Redness, krema koja prilično brzo smiri crvenilo na nosu, barem meni. Ljubiteljice Darpina pronaći će liniju Intral, namjenjena je osjetljivoj koži i koži sklonoj crvenilu. Odgovor iz Gatineau dolazi u obliku linije Serenite i to: krema, koncentart i fluid.

Da ne duljim, većina brendova ima u ponudi preparate protiv crvenila. Ljekarne, drogerije, parfumerije, sve su to mjesta gdje se može naći krema koji djeluje protiv crvenila, ojačava kapilare i potiče kožu da bude lijepa.

Nakon preparativne slijede dekorativna kozmetika: problem je što većina brendova nema make up protiv crvenila. Ali Clinique opet uskače.


 

Zaista se mora proznati da je Clinique dobro razradio cijeli sistem prikrivanja crvenila - korektor, tekući puder, puder u kamenu i puder u prahu.

Kod većine ostalih brenova ne postoji ovako strogo određna linija namijenjena za crvenilo. Dobar odabir kod drugih brendova su puderi koji prekrivaju srednje do jako, zatim da su namijenjeni osjetljivoj koži i da su dosta izraženih nijani žutih tonova (ne shvaćajte ovo doslovno). Što se toga tiče, Laura Mercier tekući puderi su napravljeni za žutoj osnovi te bi mogli poslužiti u ovo svrhu. Bit priče, puder za osjetljivu kožu s osrednjim prekrivanjem. Dobar odabir su puderi koji sadrže reflektirajuće čestice pa svijetlo zapravo odvraća pozornost sa crvenila. Osim toga, za crvenilo na malim djelovima lica odličan izbor je korektor ili još bolje iluminator. Oboje postoje u mnogo boja i sa ili bez reflektirajućih čestica. Još jedan dobar izbor su primeri zelene boje, tipa Givenchy Acti'Mine Kiwi ili Smasbox Photo Finish zelene boje.




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

Nikel gel za vene i kapilare