Preskoči na glavni sadržaj

Nova runda savjeta o njezi kože


Jutros sam na jednoj stranici čitala hvalospjeve o kokosovom ulju. Koristi ga već ne znam koja anđelica Victoria Secreta, stavlja ga na kožu, u salatu, pitaj boga šta sve ne i naravno kune se da ništa nije bolje od kokosovog ulja. Mislim, možda i je, ali treba se sjetiti da je kokosovo ulje komedogeno.


Da nije, ja bih ga već davno isprobala, ipak ja sam vodenjak u horoskopu, a vodenjaci ne prate trendove nego ih stvaraju (sve što vodenjaci rade ove sezone, sljedeće će biti u trendu!).

Ipak, miris kokosa me asocira na plažu, pijesak i toplo more (i rum kuglice!), ali ne ću probati ulje kokosa na licu, ne i ne! 


Navodno ovakvo lice gđa Hyek duguje teškom nemaru! Davno sam čitala koja je tajna njene savršeno hidratizirane kože bez narušavanja unutarnje hidratacije itd.

Pogađate? Možda La Praire, Sisley, Chanel, Dior, Perricone ...

Ne, teški nemar je tajna ovog lica. Naime, Salma uvečer očisti lice, i to jako dobro, stavi hrpu kreme, ode spavati i ujutro se ne umiva! Kaže da je tajna svega ne umivati lice ujutro jer je koža savršeno nahranjena od večeri i da je šteta to sve skinuti s lica, uključujući i sebum i sve prljavštine koje su se skupile po noći!

Svi već znate kakva sam, probala sam, ali samo jednom jer sam opsjednuta čistoćom i zbilja mi je neprihvaljivo ne umiti se!

Rezultat: moram priznati da je to zbilja ok, ali sada praktično. Svi mi koji ne živimo u filmu se budimo natečeni i krmeljavi, zar ne? A ako se ne umijemo kako žemo riješiti problem s očima? Ja sam za oči koristila micelarnu, a ostatak lica nisam dirala. Istina koža je bila bolja, ali nisam to ponovila više od jednom.

Tko zna, možda je Salma škrtica koja ne želi oprati sa sebe kreme za 1,000$.



Idemo dalje, imamo opet jedan savjet od anđelica.


Kad živite na modnoj pisti, nosite manje odjeće od većine ljudi, koža mora biti savršena. Ali ima još, život na mdonoj pisti uključuje hod na jako, ali zbilja jako visokim petama. Eh, tada su stopala obično u komi.

Anđelice svoja stopala dovode u red jednim starim trikom. Uvčer prije spavanja stave hrpu kreme za stopa, naravno na stopala (od one izjave Julie Robert kako riješava i s kojom kremom podočnjake ovo je bitno naglasiti koja krema ide na koji dio tijela), i onda obuju neke meke debele čarape i odu pajkiti. A kad se probude, skinu čarape i koža je meka kao bebina.

Probala sam, pali taj trik.

Ali kad smo kod nogu. Da li Vas nekad nakon napronog dana bole noge, onako da bi najradije da nisu Vaše?

Ja za te dane imam Nikel gel za vene i kapilare, smrdi, ali djeluje. Probajte, kad me bole noge samo se malo namažem i cijelo veče uživam bez bolova u nogama.


Idemo dalje!

Ako se pijanac koji to još skriva ovaj trik znate!

Vizažisti slavnih koriste ni manje ni više nego visine da bi im okice bile bijele i tako imale odličan kontrast u odnosu na umjetni ten na svim slikama. A i koriste kapi kad se naši slavni malo opuste na partijima u sezoni slikanja i pokazivanja.

To je stari trik koji koriste ama baš svi, par kapi i bijele okice. A mi si mislimo koja je ov bijela olovka, koje je to sjenilo, sigurno su uvijene trepavice itd. za ovo odmoren pogled. I nasjednemo na trik.


Inače, jedan oftamolog mi je rekao: Kad vidiš u ljekarni čovjeka srednjih godina koji kupuje Visine, možeš za njih po bocu žestokog!

Istina, jednom slučajno, ali sam to vidjela. :-)

Hoćemo malo o kosi?

Svi nam govore da volumen daje život kosi, kad kosa ima više volumena bolje izgledamo.
Kosu trebaju peglati samo mlađe osobe jer kad je kosa grubo ravno, to ne pristaje nakon 25-te itd. Treba hrpa volumena pa bude bolje, ali ne previše jer opet ni to nije dobro. I to ti je neki savjet!

Evo link, pa ćete vidjeti o čemu ja! Meni neke i sa boljom verzijom su još veća katastrofa od lošije, ali to sam opet ja, gunđalo!




Meni je evo, Romina Knežić baš super. Uvijek super make up i frizura na tv-u. Vedra, nasmješena, baš mi je super ona kao pojava. Sinoć je imala super sako i baš je bila dobro speglana.

Probajte se ovako nasmijati:


Ne ide Vam? Da, niste bile na tretmanu botulinom. BTW, oprezno s izrazom Botox, to je zaštićeni komercijalni naziv jedne vrste botulina i svako tko napiše da je ova krema kao Botox, završi sa sudu. Brrrr! 

Da, problem je što botulin paralizira mišiće i sad je problem što ne znamo da li je netko ovdje uplašio Nicole ili se ona smije. Teško je to znati kada se pola lice ne miče. Čitaj emocije na mom kamenom licu!


Što je ovdje loše pošlo, a prije dekorative je jasno! Fake ten! Pogledajte prijelaz s čela na kosu. :-(

Svake godine me cure i žene po gradu uveseljavaju svojim preplanulinm tenom sredinom 4. mjeseca. OK, kod nas tada još nije sezona sunčanja, nisu baš sve ni bile na tropskim otocima jer uskoro počinje kišna sezona, ako su i bile oko Božića, ten im se je već "isprao".

Ja odlučno odbijam od ove godine solarij, kreme za samotamnjenje itd. Bijela sam i kvit, na moru ći imati SPF 70. Bar ne ću dobiti rako kože.

Jedva čekam da jedna osoba iz moje blizine počne sa fake tenom. To je tako nakaradno, tragikomično. Cijeli dan sjedi u kući, još mi kaže, ne samo meni, nego svima koje pozna da ne izlazi van iz kuće, ali će za dva tjedna biti smeđa kao meksikanac. Zaista ne kužim ovaj trend. Prosvjetlite me, molim Vas!

Sjećate se ove slike?


Idemo igrati memory! Što je isto na ove tri slike, ne samo Vicky.




Nočale! 

Vicky kaže da ih nosi jer se kao i svatko ostali ujutro budi natečena i izgleda kao govno! To su bile njene riječi, ne moje mišljene. Za mene je ona jedna super žena, iako ima hrpu pomoćnika, pokazala se kao žena za sve - obitelj (pretpila je puno, budimo realni), karijera, posao, djeca, gomile priznanja i najbitnije više nije žena nogometaša, nego je David postao Victorijim muž. 

Razlog za naočale je to što dobro skrivaju podočnjake, ali ima jedan bitniji. Štiti tanku kožu oko očiju od sunca bolje od ikoje kreme i još plus to što kod jako sunčanih dana ne morate škiljiti i raditi na stvaranju onih bora za vanjske strane očiju.

Moje smeđe Ray Bay su na stolu pokraj mene, da li ste Vi kupile koje nove? Ja sam se počastila s ovima pred nekoliko tjedana, ali baš i nemam prilike prošetati po gradu.



Jednom prilikom sam čitala: 99% žena ovo ne bi trebalo raditi jer ne vidi svoje lice očima drugih ljudi. Točnije, ne vidimo točno gdje nam je udubina, a gdje izbočina na obrazima pa vrlo lako možemo countouring napraviti loše. Ali to nije izgovor da ne koristite malo highlightera oko očiju.

Dosta za danas? Imam ih još pa možda uskoro napišem novu rundu.

Do tada - nosite naočale, nemojte fake ten, ako se napijete Visine su u prvoj ljekarni itd. Sad ne možete da Vas netko nije upozorio ili kako kaže reklama na novu veš mašinu - mama ipak ne zna najbolje! Vidjele ste tu reklamu na tv.u? Odlična mi je dok kćer ide po stepenicama u (pre)kratkoj haljini sa stajališta njene majke!



Primjedbe

  1. Ovo je odličan post :D i dobro da si napisala ovo za botulin i botox, nisam imala pojma.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično! Slažem se sa svim napisanim, a najviše s ovim glupim preprženim tenom. Mislim, pa te cure/žene izgledaju po 10-15 godina starije tako spržene! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. Hvala! Nastavljam s još ovakvih postova jer vidim da su se svima svidjeli!

      Izbriši
  4. Meni je kokosovo ulje fenomenalno! Skida bez problema svu šminku...da...i maskaru... :) I koristim ga kao noćni "tretman", upije se savršeno za 2 min,a ujutro mi moja masna T zona savršena...nimalo ne prosijava,za razliku kad koristim nešto drugo ili pak ništa...skidam ulje sa lica. Tako da se ne mogu složit da je komedogen jer nisam primjetila pojavu prištića...a nije baš da im nisam sklona...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja jesam sklona, pa me zato strah probati ulje. Hmmmmm. Jako dobar protiv mašćenja lica mi je bilo ulje jojobe. Jojoba je jako slična sebumu po strukturi, ali kad se koristi dulje može isušiti kožu.

      Izbriši
  5. Koristim kokosovo ulje za skidanje šminke...savršeno skine sve nježno, i maskaru...nisam naišla na išta bolje! I kao noćni "tretman"...upije se za 2 minute, a moja se masna T zona uopće ujutro ne prosijava za razliku od dana kada navečer ne stavim ništa, lagani hidratantni serum ili slč... Ujutro skidam ulje sa lica... I nisam primjetila komedogenost...naprotiv...mnogo mi se rijeđe pojavljuju prištići... A nije da se nismo ''družili''... :-D

    OdgovoriIzbriši
  6. Obozavam kokosovo ulje! Koristim ga u pilinzima i maskama, a i kao serum :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

L'oreal Elseve krema za kosu