Preskoči na glavni sadržaj

Tips&Tricks, vol. 2

S obirom da Vam se zadnji ovakav post svidio, nastavljam u istom tonu!




Zašto postoji korektor u stiku, tekući sa kistom, pa korektor koji popunjava bore, iluminator, highlighter ... Koliko naziva! Sigurno ste puno puta odustale od kupovine 10 proizvoda za koje je teško reći što koji rade.
Pa idemo redom:

Korektor u stiku, recimo Chanelov Estompe Eclat.

Ovi prekrivaju, ožiljke, akne, sve. Malo je toga što se vidi nakon Estompe Eclata. Gust, postojan korektor, ali samo za obraze, čelo, bradu, nos, vrat, nikako oko očiju. Gust korektor oko očiju ulazi u svaku boru i dobijemo nešto kao ovo:


Za oko očiju su bolji izbor iluminatori - u pakiranju su koje je slično maskarama, a imaju kist na vrhu. A razliku možete vidjeti po ovome:

 

Lagane teksture čine čuda!

Ako se želite poigrati onda još utapkajte malo iluminatora između obrva, na vrh nosa, iznad gornje usne, od kraja obrva pa prema jagodicama - dok ne probate ne znate što ovi potezi znače!

***

Sljedeća tema nam je nijansa pudera.


Jedni tvrde da nam treba nijansa pudera koja je ista kao naš ten, onda koja je ista kao vrat, ali ni to nije ok, nego nijansa koja je kao naš dekolte, ali onda možda koja je ista koja boja naših ramena.

Uh, koji ćemo onda?

Ja kažem: ovisi koja je prilika.

Ako imam šal oko vrata, onda nijansa ista kao ja ili ako imam dolčevitu. Ako imam dekoltiranu haljinu, onda kao nijansa dekoltea. A sad, nije baš da me slikaju za naslovnicu, ali ako se iz haljine vide leđa, onda treba malo varati sa ramenima i dodati malo shimmera i bronzera na dekolte i ramena.

Evo primjera:

  




***

Sljedeća stvar zbog koje dobro izgledamo su sjenila.

I to kremasta.


Za preko dana volim jednu nijansu, u nekoj svijetlijoj boji preko cijelog kapka, nego mi je to najumjerenije za dan, a pogotovo za ujutro.

Ali i tu volim varati, uvijek imam još jedan u jako svijetloj boji koji stavljam u unutarnji kut oka. To zbilja radi čuda, jako otvori oči, lice izgleda svježije i odmorenije i baš nekako daje svjeto cijelom licu.


***

Kabuki ... Svima treba jedan veliki kist s kojim može ama baš sve - bronzer, puder u prahu, kamenu, shimmer, highlighter, sve, sve.




***

Spavanje je jako bitno, ne samo za podočnjake, da se koža obnovi svaki noć itd. Ima još  nešto bitno, a ne priča se o tome.





Da li Vam je poznata priča o Kanebu?

Radnice u tvornici svile su cijeli dan kroz ruke premetale svilu, a na kraju dana bi uočile da im je koža iznimno meka. Nije dugo trebalo da priča postane povjest, a jedan premium brend stvori kult svile ... Kanebo.



Zato nabavite svilenu jastučnicu! Vaše lice će cijelu noć biti u svili, a cijeli dan mekano!
A još jedan plus je taj što svila ne upija kremu s lica, dok pamuk i pamučne jastučnice da.

Pravi dermatolozi vide kako spavate, znate to? Pravi dermatolog Vam može reći kakav jastuk imate i na kojoj strani spavate, i to još dok ste na vratima. Zastrašujuće koliko dermatolozi vide o nama samo po našem licu i stanju kože.

Dermatolozi kao da su novi vladari svijeta, imaju svoje brenove, Perricone recimo.




Nadam se da Vam se je današnjih 5 svidjelo. Uskoro nova serija Tips&Tricks. A u međuvremenu puno recenzija, malo sam ih zapostavila u zadnje vrijeme.

Primjedbe

  1. Odličan post, pogotovo mi se sviđa ovaj dio sa svilenom jastučnicom, nikad nisam čula za to!

    OdgovoriIzbriši
  2. i meni je zakon ovo sa svilenom jastučnicom! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Super post! :) Mene je uvek bunilo ovo stapanje budera sa felovima tela...ja se uvek trudim da to bude neka nijansa izmedju mog lica i vrata i onda to blago izblendujem u vrat. Ne bih mogla sada da se mackam i po dekolteu, ali ovaj bronzani simer na ramenima je meni, pogotovo leti, prelep :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odličan post, jasno i sažeto :) čula sam da je dobro spavati na svilenoj jastučnici, ali meni se trenutno ne uklapa u moju točkastu posteljinu :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Samo nastavi nizati ovakve postove ;) pravo su osvježenje u našoj blogosferi ;).

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

L'oreal Elseve krema za kosu