četvrtak, 16. svibnja 2013.

Moja rutina po pitanju kose
John Freida je nešto što jako volim. Razlog je jednostavan, od JF regeneratora mi je kosa baš meka. Lako ju mogu počešljati, raspetljati sve što se zapetljalo u pranju (a toga bude puno). Kako imam dugačku kosu, prednost uvijek ima sve od čega se kosa može dobro počešljati.

Točka dva je mekana kosa. Nikad ne držim regenerator dugo, samo par minuta. No, i to je dovoljno da kosa bude meka i mirišljava. Kosa mi je meka i sjajna bilo da ju feniram, peglam, uvijam na figaro, ali tu je i jedan nedostatak. Kad uvijam kosu na figaro, problem je što je kosa previše mekana, pa kovrče ne budu postojane jer kosa premekana. Ali je to dobro kad želim ravnu kosu, hm, zeznuto. To sam riješila tako da kad se odličim za figaro, da ne koristim ovaj regenerator!

I još jedna stvar - kosa mi se malo jače masti od JF proizvoda. Sviđa mi se kako njeguju kosu, ali eto, imaju jednu lošu manu.

Pored loših mana da spomenem i cijenu, oko 65 kn za jednu tubu. Znam, nije to astronomski, ali kad imate dugu kosu tuba ne traje dulje od 4 pranja, pa nije baš najisplativije. 

Ipak morma uzeti u obzir da mi je kosa puno laganija i bolje izgleda, pa se eto isplati uložiti.


Ovo je sprej koji volim, jako. Košta 20 kn, ako se dobro sjećam, a imam ga već jako dugo. Uglavnom, svaki put kad se isfeniram ili speglam, neka 3 ili 4 štrca su dosta da se kosa skupi i da dobro izgleda: glatko, sva ujednačena, bez suhih dijelova. 

Samo, vrlo je lako pretjerati, pa kosa izgleda masno, a ovaj sprej se baš ne upija. Tako da je manje više, opet.


Da li trebam pisati išta?

Kad mi se kosa zamasti, a nisam stigla proći pranje, sušenje, feniranje, zavežem rep, kao i svatko drugi. Ali, ali prije nasprejam kosu sa šamponom na suho pranje i kosa mi je bujna i nitko ne može odgonetnuti da mi je kosa masna i da nije baš za pokazivanje.

Eto, svatko ima svoj mali trik.


A kad skupim kosu u rep, onda trebam lak da ukroti sve čuperke.


I ja sam spremna za izlazak iz kuće!

2 komentara: