Preskoči na glavni sadržaj

Trips & Tricks, vol. 5


Nisam krivo napisala, ovo su novi Tips & Tricks, ali o životu na putu!



Čime god da putujete, tokom ljeta je potrebno paziti posebno na zaštitu od sunca. I ne samo to, ali evo što je meni najbitnije.


Svi bismo naprije posegnuli ua spf-om na brodu, a znate li da nam u avionu spf treba uvijek? Logika je da smo bliže suncu i da je zračenje veće. S obzirom na nisam bila na letovima duljima od 1,5 sat, nisam na to toliko obraćala pažnju.



Ali u ostatku života koristim spf. Vidi se razlika na licu. Ako baš i ne vidite sada, kasnije sigurno budete. Nismo mi svi babe roge, ali sunce je štetno, jako. Treba ga se bojati, jer koža ne oprašta. Sve što joj činimo loše u mladosti, za 20 godina dođe na naplatu, a onda niti jedan kirurg i krema ne mogu baš učiniti čuda i popraviti sve naše grijehe.


Na putovanjima je uvijek super imati mini pakiranja, recimo Bioderma. Sutra jurim po jedno malo pakiranje za put.



Osim spf-a, dobri su šeširi. Zamislite - brod, kupaći kostim, šešir, tirkizno more ...


Naočale su korisne po pitanu više stvari:
1. ne morate se šminkati,
2. štite kožu oko očiju,
3. savršene su za jutro i dan nakon tulumarenja,
4. možete gledati gdje i u koga želite bez straha da ćete biti ulovljeni,
5. dobar su modni dodatak - kupaći kostim i naočale su sasvim ok za ljeto.



Nosite japanke, donja slika od Kim Kardashian koju smo jutros (noćas) svi mogli vidjeti govori sama za sebe. Ljeti se više znojimo i noge mogu jako nateći, a pogotovo trudnicama. Jedna moja prijateljica bi na ovo napisala za sebe - noge kao buđola - dok je nosila rimljanke.


Šarene japanke mogu odlično ići u kombinaciji sa naočalama, kupaćim kostimom i onda ja još colim kupiti japanke u boji kupaćeg. Da sve bude match.

Hidratacija - hidratiziraju kreme, ali voda je igrač iz sjene. Ljeti nam treba puno više vode nego inače. Na putu sam uvijek žedna, ne znam zašto, ali pijem kao spužva. Ali i sad imam praznu čašu kraj sebe. Voda je odlična jer pomaže tako da, najjednostavnije rečeno, ispire sve loše iz tijela.


Voće - dolazi ljeto i obilje voća - lubenice, bresve, marelice, grožđe, jabuke pa povrće - rajčice, krastavci, paprike .... Nemate izgovor da ne jedete zdravo. A koža će Vam za ovo vratiti prekrasnim izgledom i zdravim sjajem. Samo napravite salatu od svega što imate u hladnjaku, lagano prepržite sve povrće, dodajte malo sira, malo rajčice, ulje, oct i dobar tek. 

P.S. Kozmetički savjeti ne moraju uvijek uključivati bočice jer dio ljepote ipak dolazi iznutra!

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

Nikel gel za vene i kapilare