subota, 3. kolovoza 2013.

Bioderma Photoderm MAX SPF 50+Već svi znamo kako je sunce štetno, da imamo jednu kožu koja pamti ako smo ju pržili na suncu itd. Zato na more idem sa SPF 50+. Dosta ljudi mi govori da pretjerujem, kako tako velik SPF nije zdrav jer guši kožu itd. Ja se na to ne obazirem jer mislim da svoju kožu ipak ja najbolje znam i znam da mi je za lice SPF 50 uvijek potreban kad sam dulje na suncu. 

Moja koža se na suncu ponaša čudno. Bez ikakve zaštite pocrveni jako brzo, čak nakon nekoliko miuta. Iako sam jako svijetle puti, nikad nisam izgorila. Boju koju ulovim na moru, taj čas izgubim. Teške kreme na licu ne volim jer sam ipak sklona prištićima od preteških tekstura.


Dvoumila se koju bih kremu, ali sam se odlučila sa Biodermu jer nikad još nisam imala nešto od Bioderme sa SPF, znači znatiželja. A definitivno sam pala i na ultra natpis lagana tekstura. Krema je zaista ultra lagane teksture, bijele je boje, odlično se razmazuje. Inače se SPF 50 teško razmazuje i to su obično strašno guste kreme, ali Photoderm je lagana i lako razmaziva krema. Ogromni plus za cjelodnevno uživanje na suncu!


Učinkovitost?

Odlična - lice mi je ostalo svijetlo i netaknuto od sunca. Kremu sam nanosila na lice svakih 3-4 sata, stavljala sam ju u obilnom sloju i svaki put se je dobro razmazala. Budući da imam dehidriranu kožu, lagana tekstura mi je bila dobra i kod toga. Nisam osjećala zatezanje na koži od sunca ili neki dodatni gubitak vlage iz kože.

U dva tjedna mora sam je potrošila nešto više od pola, a ostatak koristim sada doma. Uvijek sam kreme za SPF koristila samo na moru, nikada prije/poslije ili čitave godine jer mi teksture nisu odgovarale. S obzirom da je ovo jako lagana krema, da čak ni na moru nisam imala nekih prištića od nje, mislim da ću ovu kremu nastaviti koristiti preko cijele godine. Ne znam da li je sada trend ili potreba koristiti visok SPF cijele godine, ali vidim da sve žene koje imaju sačuvano lice rade upravo tako. Samo se nadam da za mene nije kasno! Od sada bez SPF na licu nikuda!

Inače, kremu sam kupila u ljekarni, cijene se ne sjećam točno, mislim da je manje od 100 kn (možda 80 kn), a krema dolazi u praktičnoj tubici od 40 ml. 

2 komentara:

  1. Ako se ne varam, ti imaš masnu kožu, zar ne? Što misliš kako bi se ponašala ispod pudera? Hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ispod pudera ju nisam probala, sa BB kremama je ok, ali ja još obavezno stavim Dior puder u prahu. Inače, Bioderma je jako lagana, pa mislim da bi prošla dobro. Možda da preskočiš redovnu kremu i probaš Bioderma + puder. 3 sloja bi možda bilo previše.

      Izbriši