Preskoči na glavni sadržaj

Alverde maska za lice


Ima li boljeg vremena za isprobavanje maske kad se vratim s mora - tj. jučer i danas? Naravno da ne jer mi je koža isušena, sve je puno ljuskica i pati jer sam se zadnjih 10 dana samo motala po suncu (naravno uz SPF 50). Ipak koža mi je zamjerila što sam bila na suncu i sad ju moram vratiti u normalu.

Jučer i danas ujutro sam koristila ovu masku - podijeljena je u dva dijela, klasika za maske iz DM-a, što mi se u neku ruku sviđa, u neku ne. Sviđa mi se što će me ostatak maske doslovno natjerati da ju opet iskoristim, a ne sviđa mi se što nije praktično, mora se rezati po sredini (pa nekad zarežem u krivu stranu), pa mi je malo nespretno istisnuti i imam dojam da bacim puno maske. Šteta mi je bacati kozmetiku, za mene je to prava dragocjenost.

A sad o maski - čim sam ju otvorila osjetila sam jedan ugodan miris, podsjeća me na neke bombone, ali se ne mogu sjetiti koje, onako slatkasti miris. Inače, maska je od ruže i namijenjena je suhoj koži. Ja sam trenutno u idealnom periodu da isprobam nešto od ruže jer su ruže poznate kao odlična njega za suhu kožu. Osim ulja divlje ruže, u maski su još i shea maslac (hvala Bogu što ga je stvorio i onom tko ga je stavio u kozmetiku) i hijaluronska kislina (što bi mi bez nje?). 

Inače imam problem da mi se maske jako dugo ne upijaju i da bacam puno, ali ovu masku je moje lice skoro cijelu "upilo". Iznenadila sam jer se isto dogodilo i jučer i danas. Moje lice je očito jako žedno, a očito mu i ova maska jako dobro odgovara.



Masku sam na licu imala nekih 15-ak minuta. Novost je što sam ovu masku nanesla i na vrat, što inače ne činim. Nikad se toga dosad nisam sjetila, ali evo, učim polako da se trebam početi brinuti i o vratu jer kad se ne brinem redovno o njemu sjetim se riječi Lele Margitić (znate onu glumicu, samo ne znam da li je Margetić ili Margitić) da je vrat najveći izdajnik.

Previše ostataka za uklanjanje maramicom kod mene nije ostalo, sve sam još umasirala u kožu i za svaki slučaj ipak prošla s maramicom po licu. Malo ostataka je bilo, ali mi je koža ostala meka i vidljivo opuštena. Čelo mi više nije bilo tako suho i nije me zatezalo, a oko usana mi je isto bilo puno lakše. Imam dojam da me je cijelo prestalo zatezati nakon nje. S obzirom da sam ju koristila jučer i danas, da uzrokuje prištiće, na mom licu bi se to već na veliko vidjelo.

Sve u svemu, volim maske iz DM i ova će se uz standardne koje kupujem naći na redovnom spisku za kupovinu jer mi se svidjelo što jako dobro hrani kožu i opušta ju. Ukratko, odlična maska za dane kad je koža užasno isušena. U redovnu režimu, uvrstiti ću ju u zimsku njegu svaki tjedan. 

Dostupno u DM-u, jedno pakiranje je podijeljeno u dva jastučića, svaki po 7,5 ml maske.

* PR uzorak

Primjedbe

  1. Pozdrav :)
    i ja sam par puta isprobala ovu masku, i imam slične dojmove.
    Mješovita koža, masno čelo, suhi obrazi, super su prihvatili masku. Sve se zapravo skoro istog trena upilo, i koža je ostala glatka i nahranjena. Sviđa mi se, koristit ću je, ali oprezno, da ipak ne bi izazvala pokoji prištić

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

L'oreal Elseve krema za kosu