Preskoči na glavni sadržaj

Novost u MedikoluZdravstvena ustanova Medikol predstavila je rad novootvorenih centara - Centra za prevenciju i liječenje debljine  te Centra za estetsku medicinu. Na demonstracijskoj radionici održanoj, jučer u prostorijama Medikola okupljenima su predstavljena najnovija postignuća sinergije medicine i tehnologije na području estetske medicine. Nove odjele predstavile su voditeljice Centara – dr. Ivija Rajković kroz Centar za prevenciju i liječenje debljine te dr. Irijana Rajković iz Centra za estetsku medicinu.

Osnivanjem Centra za prevenciju i liječenje debljine pacijentu je omogućena ambulantna podrška i nadzor u borbi protiv viška kilograma. Pacijent osim prvog inicijalnog dijagnostičkog pregleda ima konstantni nadzor liječnika opće medicine.
Voditeljica Centra za prevenciju i liječenje debljine dr. Ivija Rajković predstavila je novitete u prevenciji i liječenju debljine ZERONA i SPM uređaj kao i novitet u dijetetskoj prehrani EURODIET proizvode te naglasila:Debljina je jedan najbrže rastućih svjetskih zdravstvenih problema, stoga je krajnje vrijeme da se prestane gledati isključivo kroz prizmu suvišnih centimetara i kilograma. Riječ je o bolesti koja napada sve organske sustave i narušava kvalitetu života, pa je u njezinom liječenju i prevenciji nužan multidisciplarni pristup, kao i liječnički nadzor.“

Tijekom čitavog procesa Centar pacijentu nudi diferencijalnu terapiju debljine prema Weyergans metodi koja uključuje tretmane kao što je aparativna presoterapija, krvožilni i limfnožilni trening, vakumske masaže kod tretiranja zastoja limfe te regeneracije kože lica i dekoltea novim SPM uređajem, endermološkim masažama te najnoviju lasersku terapiju smanjenja obujma aparatom ZERONA. Zerona je prvi laser za preoblikovanje tijela koji uklanja masno tkivo, celulit i zateže kožu bez nuspojava.

Voditeljica Centra za estetsku medicinu Dr. Irijana Rajković posjetiteljima je predstavila najnovije i najtraženije nekirurške zahvate s područja anti-aginga poput mezoterapije, tretmana Restylane filerima i botoxom, kao i tretman Blackberry botoxom koji se na području Hrvatske obavlja jedino u Medikolu. Dr. Rajković je dodala: „Unatoč brojnim kontroverzama botox je zbog velike učinkovitosti, brzih rezultata, ali i bezbolnosti tretmana našao svoju primjenu u brojnim granama medicine, dok je u estetskoj medicini i anti-agingu kudikamo najtraženiji tretman. Stoga nam je drago što možemo predstaviti tretman Blackberry botox, namijenjen uklanjanju bora uzrokovanih dugotrajnim gledanjem u sitne zaslone mobitela, a može se obaviti isključivo u Medikolu.“


Prilikom tretmana Botox se u malim količinama aplicira direktno i samo na te bore "mrštilice" dozvoljavajući da klijent i dalje ima mimiku lica ali bez vidljivih sitnih bora. Ovim tretmanom garantira se mladenački, svjež, zdrav i odmoran izgled lica. 

*PR objava

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel.

Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi.

Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i nije …

Balea pilinzi

Balea piling. Otkud da počnem?
Postoje plavi i narančasti. Ne, plavi nije za dečke, a narančasti za curice. Plavi je za normalnu kožu, a narančasti za masnu. Iako na njima piše da je plavi za normalnu i masnu, a narančasti za sve tipove. E pa ne bih baš rekla.
Plavi piling je blag, ali solidno radi. Koristim ga svaki drugi dan jer uopće nije grub i ne skida kožu s lica u neumjerenim količinama. Rekla bih da je plavi samo malo jači gel za čišćenje masnog lica. Lice je poslije mekano, glatko i nađe se još pokoji ostatak suhe kože. Nije grub prema koži što je dobar znak da je dobar izbor za osjetljivu kožu. Rekla bih da je ovaj za sve tipove kože.


Ima zrnca kao i neki gelovi za čišćenje lica i gel teksture je.Narančasti piling je druga priča. To je piling u punom smislu riječi. Nema toga što ovaj piling ne skine s lica. Podsjeća me na Effaclar gel za čišćenje lica (taj skida sve, nije piling, ali ljušti kožu). Narančasti piling koristim jednom tjedno jer je dosta grub, tj. ima puno zrnca ko…

Kako prikriti nedostatke na licu? Akne i ožiljci - vodič

Okrutna je istina da je vrlo malo žena rođeno sa savršenim lice, ali zaista savršenim, bez ijedne mrlje, nepravilnosti, podočnjaka, ožiljaka itd. Neke nepravilnosti su posljedica naših gena, za neke smo same krive, a za neke utjecaji iz okoline.
Kako svi želimo uvijek izgledati lijepo i njegovano, tako postoji potreba za sakrijemo svoje nedostatke i istaknemo naše najbolje adute. U mlađim danima najveći problem su akne, kasnije ožiljci od akni, a kad se riješimo akni počinju problemi s podočnjacima i prvim borama i mrljama po licu. Kako ih prekriti?


Čitav raspon pojava od akni do mitasera ima svoje uzroke, bilo u samoj osobi, bilo zbog korištenja neadekvatne kozmetike (preparativne ili dekorativne) ili raznih vanjskih utjecaja poput zagađenja i nečistog zraka. Uzroke akni je potrebno sanirati, a prikriti ih je komplicirano, ali izvedivo, samo uz par dobrih savjeta.
Potkožne prišteve ne treba tiskati. Imam dojam da kad nastaju, oni su samo bezopasna kvrga tamo negdje duboko pod kožom. Ja …