Preskoči na glavni sadržaj

Što s kosom?



Drage moje, prije svega Sretan Božić Vama i Vašim obiteljima! Bilo mi je naporno prije Božića i onda kada sam dočekala da ništa ne radim ovih dana nisam bila u stanju ni napisati Vam tih par riječi. Nadam se da ste Božić proveli sa svojim obiteljima i da Vam je bilo lijepo!

Današnji post je o kosi - masnoj kosi, šamponima za suho pranje i baby puderu.

Kosu perem svaka 2 dana jer ne volim imati prljavu kosu, ali nekad se zalomi da ne stignem, pa onda to bude 3 dana. Ili bi baš taj drugi dan željela da mi kosa bude puna volumena, a ono ništa. Prati kosu svaki dan nije opcija, radila sam to neko vrijeme i rezultat je da je kosa jako stanjena, a  i mučenje fenom svaki dan nije baš dobra stvar.

Onda su se pojavili šamponi za suho pranje i činili su mi se kao super varijanta: kosa ne smrdi, nije masna, može ju se dobro zakamuflirati. Meni je s njima bilo solidno jer imam svijetlu kosu pa se ne vidi onaj bijeli puder koji izlazi iz bočice. Jedino što mi se nije svidjelo je što je kosu dosta teško počešljati, sva je nekako zapletena. Onda sam imala dojam da ju s tim uništavam. A da ne spominjem kako svima doma miris tog šampona nije bio podnošljiv. I tako sam ih istraživala, valjda svakog koji postoji u DM-u. Meni su bili solidni, sve osim tog nesretnog češljanja kose.

I na kraju sam odustala od njih - 40-50 kn za bočicu koju imam za nekoliko puta, a da bi mi kosa bila zavezana u rep, nekako mi je to postalo banalno.

I odustala od svega, vratila sam se na svoj režim pranja kose svaka 2 dana.

I onda mi se taj nesrteni drugi dan od pranja dogodio bitan sastanak na kojem nisam željela izgledati kao pokisla kokoš. Kosu nisam stigla oprati, šampona za suho pranje nisam imala .... I onda sam ugledala baby puder!

Efekt kao sa šamponom za suho pranje, a bez problema sa raščeljavanjem kose, samo ostaje problem ne baš ugodnog mirisa.

I nakon epizode sa šamponima za suho pranje, ja sam se vratila dobrom starom puderu - isti efekt, uz puno manju cijenu!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

Nikel gel za vene i kapilare