Preskoči na glavni sadržaj

Novo u Martimexu

Jedinstveni niche brendovi parfema ekskluzivno u Martimexu,
među njima i No Sport -  najbolji niche parfem u 2015. godini




Martimex predstavlja ekskluzivne niche brendove koji će posebno oduševiti obožavatelje rijetkih parfema, inspiriranih vrlo zanimljivim pričama, a posjetiteljima će uskoro ponuditi i potpuno novo iskustvo parfumerije kroz Shop&Shop koncept kupnje.

Zagreb, 04. svibnja 2016. – Lanac zagrebačkih parfumerija iznimno duge tradicije, Martimex, u stopu slijedi svjetske trendove ljepote, posebice kada je riječ o parfemima. Stoga je vrijeme za nešto novo i drugačije - niche parfeme, rijetke i umjetničke jer oduševljavaju svojom čistoćom mirisa i subliminalnom ljepotom.Ekskluzivno vam predstavljamo niche brendove La Parfumerie Moderne, BeauFort London, Atelier des Ors i Esteban koje obožavatelji rijetkih parfema mogu kupiti u poslovnici na Britanskom trgu, te na Trgu Bana Josipa Jelačića koja uskoro posjetiteljima nudi Shop&Shop koncept kupnje. Ekskluzivne parfumerije Martimex, koje već niz godina svojim kupcima nude vrhunske proizvode, ovaj put predstavljaju nagrađivane parfeme koji su inspirirani vrlo zanimljivim pričama.  Pojam niche inače označava parfemski pokret koji je krajem 70-ih godina započeo u Parizu, a svoj procvat doživljava upravo u novom mileniju.

 “Osjećamo da postoji potreba za nečim novim. Svijet parfema je iznimno velik, a ljudi postaju zasićeni mass-market parfemima. Parfem je prije bio najpristupačniji luksuz, a danas se brendirani parfemi mogu naći svugdje. Niche parfemi imaju dušu i ciljanu publiku instančanih ukusa. U Martimexu smo ih prepoznali jer se ističu svojom ljepotom, svojim materijalima, kreativnošću. Niche parfemi zaista postaju sve poželjniji i u skladu s tim, pratimo trendove u svijetu ljepote.”; – naglasila jeMarisa Marton, manager Martimexa.

La Parfumerie Moderne
Brend La Parfumerie Moderne nastao je iz sjećanja jednog dječaka koji potječe iz hotelijerske obitelji, a uspomene iz velebnih, neoklasičnih hotela prošlog stoljeća pretočene su u estetiku klasične francuske parfumerije. Stoga je riječ o brendu za kojeg se, s punim pravom, može reći da je tradicionalno francuski. Philippe Neirinck, kreativni um koji stoji iza ovog brenda, oživio je klasične formule na moderan i vrlo trendi način. Tako je nastao No Sport, parfem koji je proglašen najboljim niche parfemom u 2015. godini, po izboru parfumera i kritičara. La Parfumerie Moderne označava tradiciju, eleganciju i rafiniranost sirovih materijala, a kolekcija sadrži 3 mirisa: Cuir X, No Sport i Désarmant.

BeauFort London
Niti jedan parfemski niche brend u Velikoj Britaniji nije proizveo toliko pažnje kao BeauFort iz Londona, jer svaki od 3 parfema predstavlja jedan dio epohe Engleske imperijalne povijesti. Parfem Coeur de Noir je baziran na knjizi J. Conrada "Srce Tame", a očarava notama tamne kože i zlatnog citrusa. Parfem 1805 Tonnere posvećen je pomorskoj bitki kod Trafalgara koju vrlo vjerno dočarava jer miriši na barut, dim i rum. Indija, dragulj Engleskog imperija, pretočena je u parfem Vi et Armis i donosi opojne note whiskyja, duhana, crnog čaja, tamjana i opijuma. Ove parfemske vode BeauFort Londona u obliku ekstrakta vrlo vjerno su opjevale englesku prošlost.

Atelier des Ors
Na jugu Francuske, u Provansi, rodio se parfemski atelier u kojem se alkemijski kombinira zlato s esencijama parfema. Veliki ljubitelj rijetkih cigara oko sebe je okupio niz umjetnika koji se bave zlatom i koji bočice parfema ispunjuju listićima zlata kako bi ostali u sitnim grumenima na koži, pomiješani sa svilenkastim parfemskim uljem. U prijevodu, "Atelier zlata" francuski je parfemski brend koji ima orijentalni prizvuk jer je svaki od parfema inspiriran Orijentom i mistikom koju nosi u sebi, pa su tako sastojci jedni od najskupljih na svijetu, od šafrana do popularnog ouda ili agar drveta. Kolekcija je predstavljena 2015. godine i sadrži 5 mirisa: Aube Rubis, Cuir Sacré, Larmes Du Désert, Lune Féline Rose Omeyyade.

Esteban
S više od 30 godina iskustva u stvaranju parfema, francuski brend Esteban spaja mirise s najfinijim sastojcima. Pritom pripovijeda osjetilne priče kroz kreacije koje nas oduševljavaju svojim karakterom i zavode svojom ljepotom, a uzbudljivi, kvalitetni, originalni i duboki mirisi njihova su specijalnost. Ukorijenjen u tradicionalnoj parfumeriji i obogaćen suvremenim idejama, Esteban je u posljednjih nekoliko godina razvio kolekcije koje će očarati vaša osjetila:

  • LES MATIERES svoje najfinije sastojke otkriva u samom srcu svojih uvodnih mirisa: Ambre, Cedre, Tonka, Cuir i Patchouli.
   
  • LES ACCORDS individualno interpretira glavne mirisne obitelji: Chypre, Floral, Woody i Oriental, a sadrži sljedeće kolekcije:
  • Kolekcija LES BOISES; Bois Plume, Bois Velours.
  • Kolekcija LES ORIENTAUX; Ambrorient, Orintalissime, Oriental Spice.
  • Kolekcija LES FLORAUX; Sonata Flower, Angelic Flower.

  • EMPREINTE izaziva mirisna sjećanja koja se njeguju duboko u našim mislima; Reve Blanc, Belle Au Parfum de Oud.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

Nikel gel za vene i kapilare