Preskoči na glavni sadržaj

BIOEFFECT EGF - Predavanje sa dr. Björnom Örvarjem

Displaying Bioeffect 007.jpgU četvrtak 25.svibnja u 19.00 sati u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu, smo u suradnji s Udruženjem kozmetičara Republike Hrvatske upoznali novitete kozmetike BIOEFFECT i susreli se se sa suosnivačem tvrtke dr. Björnom Örvarjem. Dr. Örvar je predavao o revolucionarnom znanstvenom otkriću – EGF faktoru rasta, otkriću nagrađenom Nobelovom nagradom za medicinu. EGF je poseban jer stimulira kožu na samoobnovu! Dr. Orvar je pretstavio islandsku inovaciju - revolucionarni biotehnološki postupak koji je u kozmetički svijet doveo marku njegujuće kozmetike Bioeffect. 
Što je Bioeffect? 
Bioeffect EGF predstavlja revolucionarnu novost u njezi kože.
Vjerujemo da dobra kozmetika za njegu kože može biti samo rezultat napredne znanosti s radikalnim novim pristupom. Vjerujemo da ne smije biti komplicirano i nedostižno imati čvrstu, mladu i lijepu kožu. Iza Bioeffecta stoji veoma kompleksna znanost, ali je njegova upotreba jednostavna, a rezultati naprosto veličanstveni. 
Bioeffect je započeo svoj put 2010. godine na Islandu. Danas, nakon samo 7 godina, koriste ga na svim kontinentima i svugdje se je uspješno popeo na sam vrh kozmetičkih tržišta. 
Kozmetička industrija raspala se pod obećanjima o učinkovitosti svojih proizvoda za njegu kože. Mnogi obećavaju da će pomaknuti vrijeme unatrag. A kakav je rezultat? Međunarodna industrija, teška milijarde dolara, koja nudi male rezultate, a bogatstvo troši na marketinške kampanje i ambasadore. 
Bioeffect izgrađuje novu priču. Zaista djeluje. Više nego miris, tekstura ili ambalaža koje druge kozmetičke tvrtke tako rado ističu, ovdje je bitna vidljiva razlika koju može svatko primijetiti već nakon prve noći korištenja! Ovaj aktivator rasta, nazvan EGF, protein je čiji je zadatak signalizirati receptorom u koži da u stranicama pokrenu veću proizvodnju kolagena i elastina. Klinički dokazani učinci pomlađivanja, konkretno izmjereni rezultati o 60% debljoj i 30% gušćoj koži bili su do sada nešto nemoguće u kozmetičkoj industriji te su još uvijek potpuno neusporedivi s konkurencijom. 
Zašto Island? 
Obnovljivi izvori, geotermalne vode, vulkansko tlo puno minerala omogućuju Bioeffectu da bude proizveden prirodnim putem i da njegova proizvodnja ne šteti prirodi. To je danas itekako bitno za našu Zemlju. 
Tko je dr. Björn Örvar? 
Dr. Björn Örvar je znanstvenik te izvršni potpredsjednik i direktor znanstvenog odjela Bioeffecta, a bio je i izvršni direktor te direktor genske tehnologije. Naziv doktora znanosti dodijeljen mu je za istraživanja na području molekularne genetike biljaka na sveučilištu u Britanskoj Kolumbiji. Tamo je bio postdoktorski istraživač na Sveučilištu McGill. Dr. Örvar jedan je od triju doktora znanosti u cijelom svijetu koji su uspjeli razviti postupak proizvodnje proteina preko biljaka. 
Kozmetiku Bioeffect osnovao je s dvama kolegama s kojima je cijelo desetljeće razvijao tehnologiju koja bi za medicinske svrhe izradila biološki promijenjene proteine bez biološkog rizika u biljkama. BIOEFFECT osnovali su kad su našli način bioinženiringa proteina EGF-a u biljci - ječmu. EGF prirodno je prisutan u našim stanicama. 
Zašto je ječam, biljka u kojoj uzgajate BIOEFFECT EGF, tako bitan?
Jedina smo tvrtka u svijetu koja faktore rasta uzgaja u biljkama, preciznije u ječmu. To znači da kod proizvodnje ne dolazi do razvoja zaraze ili rizika od endotoksinacije. Također zadovoljavamo etičke, moralne i legalne kriterije koji bi se pojavili ako bismo EGF razvijali u ljudskim stanicama. Tijekom godina istraživanja naši su znanstvenici pronašli način kako korištenjem ječmenog genetskog koda proizvesti EGF da što više odgovara ljudskom.
 
Što je po vašem mišljenju današnji problem kozmetičke industrije?
Danas se u industriji koriste proizvodi koji sadrže preko 70 sastojaka. No, naša koža ne voli kemikalije – s njima dođe u kontakt tek kada prvi put koristimo određeni kozmetički proizvod. Koži je potrebno nešto što već poznaje. Kao što je EGF. Stoga vjerujemo da bismo trebali koristiti proizvode koji su jednostavni i slični koži. Bioeffect Egf Serum sadrži samo 7 sastojaka. Svi naši proizvodi sadrže samo ono što je najnužnije i najučinkovitije.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel.

Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi.

Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i nije …

Balea pilinzi

Balea piling. Otkud da počnem?
Postoje plavi i narančasti. Ne, plavi nije za dečke, a narančasti za curice. Plavi je za normalnu kožu, a narančasti za masnu. Iako na njima piše da je plavi za normalnu i masnu, a narančasti za sve tipove. E pa ne bih baš rekla.
Plavi piling je blag, ali solidno radi. Koristim ga svaki drugi dan jer uopće nije grub i ne skida kožu s lica u neumjerenim količinama. Rekla bih da je plavi samo malo jači gel za čišćenje masnog lica. Lice je poslije mekano, glatko i nađe se još pokoji ostatak suhe kože. Nije grub prema koži što je dobar znak da je dobar izbor za osjetljivu kožu. Rekla bih da je ovaj za sve tipove kože.


Ima zrnca kao i neki gelovi za čišćenje lica i gel teksture je.Narančasti piling je druga priča. To je piling u punom smislu riječi. Nema toga što ovaj piling ne skine s lica. Podsjeća me na Effaclar gel za čišćenje lica (taj skida sve, nije piling, ali ljušti kožu). Narančasti piling koristim jednom tjedno jer je dosta grub, tj. ima puno zrnca ko…

Kako prikriti nedostatke na licu? Akne i ožiljci - vodič

Okrutna je istina da je vrlo malo žena rođeno sa savršenim lice, ali zaista savršenim, bez ijedne mrlje, nepravilnosti, podočnjaka, ožiljaka itd. Neke nepravilnosti su posljedica naših gena, za neke smo same krive, a za neke utjecaji iz okoline.
Kako svi želimo uvijek izgledati lijepo i njegovano, tako postoji potreba za sakrijemo svoje nedostatke i istaknemo naše najbolje adute. U mlađim danima najveći problem su akne, kasnije ožiljci od akni, a kad se riješimo akni počinju problemi s podočnjacima i prvim borama i mrljama po licu. Kako ih prekriti?


Čitav raspon pojava od akni do mitasera ima svoje uzroke, bilo u samoj osobi, bilo zbog korištenja neadekvatne kozmetike (preparativne ili dekorativne) ili raznih vanjskih utjecaja poput zagađenja i nečistog zraka. Uzroke akni je potrebno sanirati, a prikriti ih je komplicirano, ali izvedivo, samo uz par dobrih savjeta.
Potkožne prišteve ne treba tiskati. Imam dojam da kad nastaju, oni su samo bezopasna kvrga tamo negdje duboko pod kožom. Ja …