Preskoči na glavni sadržaj

Vichy Capital Soleil obojena krema sa SPF 50+


U postu o svim mojim BB kremama, malo sam se dotakla i ove obične, tonirane kreme sa SPF 50. Kada sam ju dobila za isprobavanje, bilo mi je jako čudno kako se zove - tinted - pa sam tražila light, medium ili dark. Ali nema, pa još na kutiji, ali nigdje nema niti jedne od te tri riječi. To mi je bilo čudno. Ali onda ipak treba čitati što piše na kutiji jer je boja univerzalna. To mi je bilo čudno jer sam imala jedno loše iskustvo sa nekom toniranom kremom iz ljekarne za ljeto, pa je bila pretamna, pa sam se tako ispočetka bojala ove kreme.


Ali strah nije potrajao dugo. Kada sam ju već prvi put istisnula vidjela sam da boja nije čokoladno smeđa ili karamela, nego istisnuta iz tube baš izgleda zdravo. Ako postoji univerzalni ten koji smatram zdravim, onda je to ova boja. Nije to krema sa prekrivanjem, prekrivanje je gotovo nikakvo, zato morate imati ili savršeno lice ili korektor pri ruci. 

Očekivati od ove kreme možete zdravi sjaj, gotovo nikakvo prekrivanje (ali kome treba preko ljeta uz kremu sa SPF 50 prekrivanje!), lagano osunčanu i zdravu boju. Nemojte da vas uplaši prekrivanje, sad su vani 32 stupnja, da li se možete zamisliti sa puderom sa full prekrivanjem koji se topi na licu od ove vrućine? Po meni je ok lagano ili nikakvo prekrivanje po vrućinama jer ipak dobijemo malo boje u licu pa se nepravilnosti i ne primijećuju toliko. Ako imam nešto sitno crveno na zimski bijelom licu se jako vidi, ali u sred ljeta baš i ne. Ne znam kako Vama, ali meni nije nimalo privlačno preko ljeta hodati po gradu sa hrpom pudera licu i svakih pola sata u autu nanositi puder u prahu da ne bih bila kao disko kugla.


Prema mojim željama za ljeto, ova krema se uklapa savršeno. Lagano se razmazuje, nemam problema sa previše kreme na jednom dijelu, premalo na drugom dijelu, uspijem ju dobro razmazati po cijelom licu. Ako se muče podočnjaci, tog dana stavim korektor, ali ako mi je lice u dobrom stanju, ova krema doda boju i živost. Ako imate kožu sklonu lučenju previše sebuma preko ljeta, s malo pudera u prahu se može riješii sav sjaj ove kreme. Inače volim vidjeti malo sjaja na licu, ali ako nekome smeta, bilo koji puder u prahu će to prigušiti. Ali za moje zadnje lookove sam koristila samo ovu kremu, bez ičega preko. Čak niti malo bronzera jer sam s Capital Soleil uspjela lažirati koji sat sunčanja.

Krema nije tako žuta kao što izgleda, niti tamna kao što mi se čini iz prve. Rekla bih da je pravi kameleon. Tekstura kreme je jako lagana, ma prava ljetna, a što se tiče postojanosti zadovoljna sam. Krema izdrži cijeli dan.

Ako imate problema sa proširenim porama, serum za minimiziranje pora će dobro doći jer krema daje sjaj licu, pa ako imate proširene pore na obrazima, mogle bi se vidjeti. Ali opet, ljeto je došlo, pa smatram da za ljetne dane ne moramo biti savršeni 100%. Definitivno mislim da lice ne treba ubijati sa preteškim matirajućim serumima, kremama, bazama, puderima itd. preko ljeta.

Kremu sa već počela koristiti kao ljetnu, ali ću ju definitivno koristiti cijeli ljeto.

Krema dolazi u pakiranju od 50 ml, a u ljekarna stoji oko 125 kn.

* PR uzorak

Primjedbe

  1. Zvuci zanimljivo,mada nisam neki pobornik puno toga na licu preko ljeta...Ali me zanima njihova krema za suncanje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koja tocno? Imala sam ih puno jer svake godine uzmen set - spf 50 za tijelo, neku za lice sa spf 30 i za poslije suncanja.

      Izbriši
  2. Nemaš problema sa sjajem na licu od te kreme?
    Imam mješovitu kožu, s ne baš puno problema s mašćenjem i masnim sjajem, ali od ove kreme se toliko zasjajim da mi je grozno, čak me i mama jučer pitala što mi je to na licu :-P
    Doduše, ne stavljam ju direktno na lice već stavim kremu ispod (vichy spa) i ne matiram. Isprobala sam ju matirati Catriceovim Urban baroque illuminating puderom u kamenu, ali je to trajalo samo kojih sat.
    I dodatno, čini mi se da mi izaziva one male sitne bijele prištiće.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preko stavim dior puder u prahu, ali ga utapkam sa tuferom. Na taj nacin je sve na mom licu mat. Kad zelim matirati lice nikada ne koriszim puder u prahu sa kistom. A ispod stavljam darphin hydra skin light kremu.

      Moj recept je dior puder nanesen tuferom i sve stoji na mjestu.

      Izbriši
  3. ja se sva rastopim sada na ovim vručinama s njom ali je izdržljiva na recimo 20 stupnjeva na mom masnom licu :D!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja stavim puno Dior pudera u prahu. Što ga dulje koristim, to mi je bolji. Kupila sam nijansu 003 za ljeto. U klimatiziranim prostorijama mi je ok, ali jučer sam navalila na neku trešnju i sve mi se je s lica ocijedilo, bilo je 35 stupnjeva.

      Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

L'oreal Elseve krema za kosu