Preskoči na glavni sadržaj

Da li je puder rezerviran samo za lice?

Ne živimo u pretprošlom stoljeću, puderi nisu teški i štetni i nema razloga da im se namjena ne proširi. Bitno je razlikovati dnevne, svečane, posebne ili estetske prilike i razloge. Primjerice, da li za dnevni look treba nanijeti puder na vrat i dekolte? Većina nas će reći NE, ali netko smatra da je potrebno.Recimo, MAC Face and Body dobiva odlične recenzije. Namjenjem je tijelu i licu za ujednačavanje boje kože, ne prekriva potpuno, nego ujednačava boju kožu, što je u odnosu lice - vrat iznimno bitno. Niti jedan puder neće dobro sjesti na vrat, ako se taj isti vrat ne pripremi za puder kao i lice, ili još bolje nego lice, bar u mom slučaju. Problem je u tome što je koža vrata dugačija od kože lica i tada se vrlo lako može postići da se s teškim puderom naprave rupe gdje ima pudera, gdje ga ima manje i gdje ga nema. Tada je rezultat vrat sa mrljama pudera. To je razlog zašto puder koji ide na vrat mora biti lagan i lako razmaziv, nipošto gust sa jakim prekrivanjem. Osim MAC Face and Body dobar se pokazao Chanel Vitalumiere Aqua - provjereno u rujnu na 30 stupnjeva. 


Sjećate se reklame sa Nicole Kidman?


Ovdje se ne vidi najbolje, ali puder je nanijet i na uha. Probala sam i to. Najbolje je za uha koristiti kist za tekući puder, tada se zaista može uhvatiti svaka udubina. Zašto bi netko nanio puder na uha? Problem je to preko ljeta - vratimo se s ljetovanja sa spaljenim uhom, koje je znatno crvenije od lica, a onda je zaista čudno vidjeti besprijekorno lice i uho koje je sasvim druge boje. Chanel Vitalumiere Aqua je i tu bio dobar, baš zato jer je lagan i zaista se dobro razmazuje.

Mnoge osobe imaju problema s kožom te ih žele prikriti, bilo svakog dana ili za posebne prilike, ali se radi o slučajevima kada obični korektor nije dosta. To je razlog za prizvati u pomoć pravo naoružanje - Vichy Dermablend i Cover FX. 


Dermablend je već poznat - korektor, tekući puder i puder u prahu za učvrščivanje su dobitna kombinacija na bilo kojem dijelu tijela, a prekriva sve: podljeve, ožiljke, neujednačenost boje, pa čak i tetovaže. Problem je vrlo mali raspon boja na našem tržištu, dok u stranim trgovinama je moguće pronaći puno više nijansi. Rekla bih da Dermablend daje savršeno prekrivanje i savršenu postojanost.


U ljekarnama se može pronaći i Cover FX. To su puderi namjenjeni prevenstveno osjetljivoj koži, a mogu se koristiti i po cijelom tijelu. U ponudi se nalaze puderi različitog prekivanja, različite teksture te u vrlo puno nijansi. Podjela nijansi se dijeli na B (žuti ton), C (roza ton), E (roza i žuti ton) i M (žuti i malsinasti ton). Cijene pudera su u višem cijenovnom rangu, ali također treba uzeti u obzir da se puderi u ovakve namjene koriste u većim količinama.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel.

Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi.

Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i nije …

Balea pilinzi

Balea piling. Otkud da počnem?
Postoje plavi i narančasti. Ne, plavi nije za dečke, a narančasti za curice. Plavi je za normalnu kožu, a narančasti za masnu. Iako na njima piše da je plavi za normalnu i masnu, a narančasti za sve tipove. E pa ne bih baš rekla.
Plavi piling je blag, ali solidno radi. Koristim ga svaki drugi dan jer uopće nije grub i ne skida kožu s lica u neumjerenim količinama. Rekla bih da je plavi samo malo jači gel za čišćenje masnog lica. Lice je poslije mekano, glatko i nađe se još pokoji ostatak suhe kože. Nije grub prema koži što je dobar znak da je dobar izbor za osjetljivu kožu. Rekla bih da je ovaj za sve tipove kože.


Ima zrnca kao i neki gelovi za čišćenje lica i gel teksture je.Narančasti piling je druga priča. To je piling u punom smislu riječi. Nema toga što ovaj piling ne skine s lica. Podsjeća me na Effaclar gel za čišćenje lica (taj skida sve, nije piling, ali ljušti kožu). Narančasti piling koristim jednom tjedno jer je dosta grub, tj. ima puno zrnca ko…

Kako prikriti nedostatke na licu? Akne i ožiljci - vodič

Okrutna je istina da je vrlo malo žena rođeno sa savršenim lice, ali zaista savršenim, bez ijedne mrlje, nepravilnosti, podočnjaka, ožiljaka itd. Neke nepravilnosti su posljedica naših gena, za neke smo same krive, a za neke utjecaji iz okoline.
Kako svi želimo uvijek izgledati lijepo i njegovano, tako postoji potreba za sakrijemo svoje nedostatke i istaknemo naše najbolje adute. U mlađim danima najveći problem su akne, kasnije ožiljci od akni, a kad se riješimo akni počinju problemi s podočnjacima i prvim borama i mrljama po licu. Kako ih prekriti?


Čitav raspon pojava od akni do mitasera ima svoje uzroke, bilo u samoj osobi, bilo zbog korištenja neadekvatne kozmetike (preparativne ili dekorativne) ili raznih vanjskih utjecaja poput zagađenja i nečistog zraka. Uzroke akni je potrebno sanirati, a prikriti ih je komplicirano, ali izvedivo, samo uz par dobrih savjeta.
Potkožne prišteve ne treba tiskati. Imam dojam da kad nastaju, oni su samo bezopasna kvrga tamo negdje duboko pod kožom. Ja …