Preskoči na glavni sadržaj

Sephora kist za sjenilo #26


Kist koji često koristim je kist iz Sephore broj 26. Radi se o malom kistu za sjenilo, ali je odličan i za korektore.


Prvo sam ga koristila samo za sjenila, ali nisam baš zadovoljna, premali mi je, volim veće kistove za sjenila, a  i pretvrd mi pa mi se sjenila truse ispod očiju. Kist ima kratke, tvrde, krute dlake, ne dlačice, nego dlake jer su debele i čvrste. Iz toga razloga je dobar za sjenila poput Chanel Illusion D'Ombre, za ostale vrste sjenila poput Dior 5 Color baš i nije najsretniji odabir.


I onda sam jednog davnog dana imala prišt. Sve oko njega je bilo crveno, nikoji puder ni korektor nije pomagao i bila sam u komi. I razmišljala sam, i smisla. 

Sada ovaj kist koristim uglavnom za korektor i puder kada stavljam na određeno mjesto radi boljeg prekrivanja: mrlje, crvenilo, podočnjaci, prištevi .....

Kist je odličan za ovu namjenu jer je zbijen i čvrst, zaista se može nanositi korektora puno s njim i onda još malo razmažem oko kritične točke i nema prijelaza. Za podočnjake je odličan je mogu proći s njim svugdje - na cijelom dijelu od unutarnjeg kuta oka pa sve do vanjskog.

Kupila sam ga u Sephori još kad je otvorena prva Sephora u Hrvatskoj u Avenue Mallu i koristim ga često i u odličnom je stanju. Cijene se ne sjećam točno, ali mislim da je bio oko 130 kn.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel.

Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi.

Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i nije …

Balea pilinzi

Balea piling. Otkud da počnem?
Postoje plavi i narančasti. Ne, plavi nije za dečke, a narančasti za curice. Plavi je za normalnu kožu, a narančasti za masnu. Iako na njima piše da je plavi za normalnu i masnu, a narančasti za sve tipove. E pa ne bih baš rekla.
Plavi piling je blag, ali solidno radi. Koristim ga svaki drugi dan jer uopće nije grub i ne skida kožu s lica u neumjerenim količinama. Rekla bih da je plavi samo malo jači gel za čišćenje masnog lica. Lice je poslije mekano, glatko i nađe se još pokoji ostatak suhe kože. Nije grub prema koži što je dobar znak da je dobar izbor za osjetljivu kožu. Rekla bih da je ovaj za sve tipove kože.


Ima zrnca kao i neki gelovi za čišćenje lica i gel teksture je.Narančasti piling je druga priča. To je piling u punom smislu riječi. Nema toga što ovaj piling ne skine s lica. Podsjeća me na Effaclar gel za čišćenje lica (taj skida sve, nije piling, ali ljušti kožu). Narančasti piling koristim jednom tjedno jer je dosta grub, tj. ima puno zrnca ko…

Kako prikriti nedostatke na licu? Akne i ožiljci - vodič

Okrutna je istina da je vrlo malo žena rođeno sa savršenim lice, ali zaista savršenim, bez ijedne mrlje, nepravilnosti, podočnjaka, ožiljaka itd. Neke nepravilnosti su posljedica naših gena, za neke smo same krive, a za neke utjecaji iz okoline.
Kako svi želimo uvijek izgledati lijepo i njegovano, tako postoji potreba za sakrijemo svoje nedostatke i istaknemo naše najbolje adute. U mlađim danima najveći problem su akne, kasnije ožiljci od akni, a kad se riješimo akni počinju problemi s podočnjacima i prvim borama i mrljama po licu. Kako ih prekriti?


Čitav raspon pojava od akni do mitasera ima svoje uzroke, bilo u samoj osobi, bilo zbog korištenja neadekvatne kozmetike (preparativne ili dekorativne) ili raznih vanjskih utjecaja poput zagađenja i nečistog zraka. Uzroke akni je potrebno sanirati, a prikriti ih je komplicirano, ali izvedivo, samo uz par dobrih savjeta.
Potkožne prišteve ne treba tiskati. Imam dojam da kad nastaju, oni su samo bezopasna kvrga tamo negdje duboko pod kožom. Ja …