Preskoči na glavni sadržaj

Da, i ja!


Kako je cijeli svijet zaluđen keratinom i svim tim tretmanima koji vraćaju život kosi, nije trebalo dugo da i ja pokleknem pred tim trendom.

Prvi put sam probala ovaj tretman u 7. mjesecu. Prvi dojam je bilo oduševljenje. Kosa je bila debela, gusta, puna, kao da je imam duplo više nego prije. Za otprilike tjedan bi to pumpanje kose bilo najuočljivije i onda bi mi ostala tako mjesec dana. 

Svaka maska je bila odlična, a kosa meka. Bilo mi je potrebno proći samo nabrzinu četkom i fenom, izvući pokoji pramen i zaista je kosa izgledala kao iz svih onih reklama. Časna riječ!

I tako sam bila oduševljena, tko ne bi? Ali sam onda počela primjećivati da mi se kosa jako, jako, jako masti. Pa sam malo krenula sa Nikel šamponom i bilo je malo bolje. Ali sam ja mislila da je vrijeme za redovno bojenje pa da mi problem radi izrast.

Tako sam opet napravila bojanje i nakon toga tretman keratinom u salonu. Sve isto, mjesec dana super, a onda kosa jako masna. Zadnji put sam tretman napravila u 10. mjesecu i nisam sigurna da li ću opet.

Sam tretman izgleda ovako:
1. šamponiranje posebnim šamponom,
2. držanje keratina do 1,5 sat na kosi,
3. nešto što se brzo ispere,
4. i još nešto što se ne ispire.

Nakon toga kosa mi je bila divna. Inače imam tamnu kosu, koju bojim u plavu i još preko toga pokoji pramen da ne budem žuta. I tako od 2000. godine, otprilike.

Tretman je odličan, prezadovoljna sam rezultatima, ali kad popusti to sve, kosa mi se jako masti.

Tretman bih Vam preporučila, ali uz tu malu napomenu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

L'oreal Elseve krema za kosu

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i