četvrtak, 2. svibnja 2013.

Esensa Mediterana - umirujuća maska


Ovo je domaći brend. Idemo malo vidjeti što radi naša ekipa u kozmetičkom svijetu.

Kako sam naslov kaže, Mediterana, sve je jasno, domaće. Imamo mi dosta dobrih proizvoda - Vegeta recimo, Cedevita, Sumamed, čini mi se da našim ljudima ide, kad žele napraviti nešto dobro. Malo sam zalutala, ali shvaćate sve.

Ovo je brend koji se koristi u beauty salonima i spa (kako je množima od spa?) centrima (da izbjegnem množinu!) :-)

Da li je to dobra stvar ili ne - kako se gleda, ovisi, ako se koristi u salonima za profesionalnu njega, mora da je dobro. Ali tu je uvijek problem što je takve proizvode jako teško nabaviti. Ne možete ušetati u parfumeriju i kupiti ili morate ići na sasvim drugi kraj grada zbog kreme ili maske. Ovako ide priča, 50 ml za 79 kn, ja kažem fer. Kad gledate one maske u vrećicama, ovo je povoljnije. Meni su ine u vrećicama uvijek previše, valjda imam malo lice, neznam, uvijek imam viška. Zato volim tube, istisnem koliko želim i nemam ostataka s kojima ne znam što bi.


Maska je bijela, gusta i lako se nanosi. Više volim guste maske, one rijetke je teško nanijeti. Uglavnom, kad nanesem masku, osjeti se takvo hlađenje, baš umiruje kožu. Nije to napadan osjećaj hlađenja koji grize za oči, nego baš onaj ugodni osjećaj hlađenja po licu. To volim!

Masku držim 15 minuta i nakon toga mi je lice nekako sretnije i umireno. Ova maska me podsjeća na jednu jako sličnu masku od Gatineau, nikad ju nisam uspjela pronaći u prodaji, ali je radila isto što i ova maska - hladila i smirivala kožu.


Miris nisam baš osjetila, ali kad ovako lijepo hladi lice ne treba mi ništa drugo.

I mali pogled na sastojke - aloe vera, lavanda i krastavac- što više treba.1 komentar: