Preskoči na glavni sadržaj

Bioderma Photoderm MAX SPF 50+Već svi znamo kako je sunce štetno, da imamo jednu kožu koja pamti ako smo ju pržili na suncu itd. Zato na more idem sa SPF 50+. Dosta ljudi mi govori da pretjerujem, kako tako velik SPF nije zdrav jer guši kožu itd. Ja se na to ne obazirem jer mislim da svoju kožu ipak ja najbolje znam i znam da mi je za lice SPF 50 uvijek potreban kad sam dulje na suncu. 

Moja koža se na suncu ponaša čudno. Bez ikakve zaštite pocrveni jako brzo, čak nakon nekoliko miuta. Iako sam jako svijetle puti, nikad nisam izgorila. Boju koju ulovim na moru, taj čas izgubim. Teške kreme na licu ne volim jer sam ipak sklona prištićima od preteških tekstura.


Dvoumila se koju bih kremu, ali sam se odlučila sa Biodermu jer nikad još nisam imala nešto od Bioderme sa SPF, znači znatiželja. A definitivno sam pala i na ultra natpis lagana tekstura. Krema je zaista ultra lagane teksture, bijele je boje, odlično se razmazuje. Inače se SPF 50 teško razmazuje i to su obično strašno guste kreme, ali Photoderm je lagana i lako razmaziva krema. Ogromni plus za cjelodnevno uživanje na suncu!


Učinkovitost?

Odlična - lice mi je ostalo svijetlo i netaknuto od sunca. Kremu sam nanosila na lice svakih 3-4 sata, stavljala sam ju u obilnom sloju i svaki put se je dobro razmazala. Budući da imam dehidriranu kožu, lagana tekstura mi je bila dobra i kod toga. Nisam osjećala zatezanje na koži od sunca ili neki dodatni gubitak vlage iz kože.

U dva tjedna mora sam je potrošila nešto više od pola, a ostatak koristim sada doma. Uvijek sam kreme za SPF koristila samo na moru, nikada prije/poslije ili čitave godine jer mi teksture nisu odgovarale. S obzirom da je ovo jako lagana krema, da čak ni na moru nisam imala nekih prištića od nje, mislim da ću ovu kremu nastaviti koristiti preko cijele godine. Ne znam da li je sada trend ili potreba koristiti visok SPF cijele godine, ali vidim da sve žene koje imaju sačuvano lice rade upravo tako. Samo se nadam da za mene nije kasno! Od sada bez SPF na licu nikuda!

Inače, kremu sam kupila u ljekarni, cijene se ne sjećam točno, mislim da je manje od 100 kn (možda 80 kn), a krema dolazi u praktičnoj tubici od 40 ml. 

Primjedbe

  1. Ako se ne varam, ti imaš masnu kožu, zar ne? Što misliš kako bi se ponašala ispod pudera? Hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ispod pudera ju nisam probala, sa BB kremama je ok, ali ja još obavezno stavim Dior puder u prahu. Inače, Bioderma je jako lagana, pa mislim da bi prošla dobro. Možda da preskočiš redovnu kremu i probaš Bioderma + puder. 3 sloja bi možda bilo previše.

      Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

L'oreal Elseve krema za kosu

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i