Preskoči na glavni sadržaj

Vichy Normadem gel za čišćenje


U zadnje vrijeme (ok, malo dulje) lice čistim samo micelarnima. I nekako sam gelove sasvim ispustila i vidokruga. Piling koristim povremeno, ali gel za čišćenje sad već jako dugo nisam koristila.

Ovaj gel je našao put do u mene u sklopu Vichy projekta 100 žena 100 dana. To je izgledalo da sam on line popunila anketu kakva mi je koža, koji su mi problemi i što želim popraviti. Moj odgovor je bio da želim malo počistiti bubuljice, a u isto vrijeme hidratizirati i imati glatku kožu koja se sjaji. Po on line preporuci, ovaj gel treba riješiti problem bubuljica.

Gel koristim isključivo uvečer. Kako želim da mi lice bude čisto, a ovo je ipak proizvod za masnu kožu (a moja više nije jako, nego sasvim malo), ne želim koristiti gel dva puta dnevno da isušim moju dehidriranu kožu. Za svaki slučaj.

Procedura je jednostavna - jedan pritisak na pumpicu i malo promješam u dlanu i nanesem na lice. Iskreno, ne volim previše guliti lice sa gelovima. Par puta po svakom dijelu lica prođem s prstima i isperem.


Nisam uočila da mi se je koža dodatno isušila. Jedino sam primjetila da je koža puno mekša, glatka, bez ikakvih ljuskica, a pore su puno manje. Miteseri na bradi su manje vidljivi, imam dojam kao da gel skine onaj ružni gorni crni sloj sa njih.

Ukratko, gel mi se je svidio. Koža ostaje čista i svježa. Nisam htjela pretjerivati da ga koristim dva puta dnevno i da ga koristim dugo na licu kako ne bih testirala da li ću isušiti kožu jer sam uspjela malo povratiti vlagu u kožu. Gel sam koristila isključivo zbog proširenih pora i mitesera. Ovaj gel može biti dobra zamjena za lagani piling. 

No, na mom tijelu se pojavio jedan dio tijela koji se počeo mastiti - dekolte! Ne znam da li se kome još to događa, ali meni prije nije. Radi se o tome da na tom dijelu imam vidljive pore koje nisu čiste, mitesere, pištiće i sve što ide s tim. Tako da ovaj gel koristim i na dekolteu dok se tuširam i zadovoljna sam kako lijepo čisti.

Defintivno ću nastaviti koristiti gel, samo uz izmjenu da ga ne koristim svaki dan na licu, nego umjesto pilinga, svakih nekoliko dana.

*PR uzorak

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

L'oreal Elseve krema za kosu

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i