Preskoči na glavni sadržaj

Vichy Teint Ideal kremasti puder


Do nedavno sam koristila isključivo mat i matirajuće pudere jer mi se je koža jako mastila. Ali je sada došlo do toga da mi se koža više ne masti tako jako- nego je isušena, peruta se ponekad, zateže me i sl., znate koji su simptomi. Jedino mi se malo zasjaji nos, kao za dobra stara vremena.

Zato mi je bilo drago vidjeti u paketiću kremasti puder - jer je ovo ujedno i test ovog pudera i kako će mojoj koži odgovarati proizvodi koji su namjenjeni odraslim ženama, a ne više djevojčicama.

Kremasti puderi su mi se uvijek sviđali jer koža od njih izgleda meko i zdravo, sa malo sjaja i baš onako, ne znam kako da kažem, koža izgleda sretno. I kod mene bi to uvijek bilo ok kad bih koristila puder u prahu.


Da prijeđem na stvar: nijansa 25, druga najsvijetlija po redu. Očekivala sam da je malo tamnija, no poprilično je svijetla. Rekla bih da je dosta svijetlija od Dior Nude 21 ili Chanel Vitalumiere Aqua B20. Dapače, vrlo je slična po tome kako je svijetla Chanel Perfection Lumiere B10.

Pogađate da je Teint Ideal za žuti ton kože po nijansama koje sam navela. Ja sam normalno žuta, sa malo roza boje u obrazima. Teint Ideal je isto umjereno žuti puder. Odgovarat će onima koji su žuti, neutralni, ali da su ipak malo više na žuto. Ako ste rozog tona kože, onda ili ga izbjegnite ili nanesite puder i na vrat. Jer ne može proći na nekome tko je jako roza.


Tekstura je kremasta, idealna za razmazivanje i idealna za umasirati puder u kožu. Rekla bih da je ovo najbolji Vichy puder koji sam ikad imala (sjećate se onih Area Teint u ovalnim staklenim bočicama, pa kremastih, pa Normaderm pudera, pa novih Aera Teint?).

Teint Ideal sam nanosila prstima, kistom za tekući puder ili sa buffing brush - i na sve načine mi se svidjelo. Svaki način nanošenja mi se svidio na svoj način. Kad ga nanosim prstima, onda ga mogu koristiti najmanje i prekrivanje je lagano do srednje, a gdje mi je potrebno malo više prekrivanja tu utapkam puder prstom ili nekim malim kistom. 

Kada koristim četke, onda trebam malo više pudera i prekrivanje je srednje. Ako koristim malo više pudera i malo više se koncentriram na to da umasiram puder u kožu onda mogu postići srednje do jako prekrivanje. S tim da opet s malim kistom dodam još malo pudera na neke prištiće, podočnjake i sl.

Kod ovog pudera mi se sviđa što s njim mogu sve - mogu na nanseti da izgleda kao lagana tonirana krema, a mogu postići photoshop izgled. I još ono sve u sredini, od laganog do jakog prekrivanja. U niti jednoj varijanti, proširene pore nisu bile vidljive ili naglašne.


Postojanost - bez pudera u prahu, baze, bez matirajuće kreme ispod - 4 sata sam sigurna da se neću zasjajiti na nosu. Ispod pudera sam koristila Idealia life serum i kremu i moram priznati da se dobro slažu. Bez pudera u prahu sam koristila ovaj puder kad bih išla negdje na kraće. Kada želim postojanost cijeli dan, onda preko nanesem Dior puder u prahu i postojan je cijeli radni dan. Konkretno od 6 ujutro do 5 popodne.

Cijelo vrijeme sam bila u napasti da probam još i onu drugu verziju ovog pudera, ali sa ovim sam prezadovoljna. Drago mi je da je ovaj puder pronašao mene i da si tako dobro odgovaramo. Isto tako, s ovim puderom sam uvidjela da je mojoj koži porebno sve što ne matira, tako da je s ovim puderom to to.

Naravno, dostupno u svim ljekarnama, 30 ml za 162 kn.

*PR uzorak

Primjedbe

  1. ajme super! Inače volim Vichy proizvode i baš cu ovo probati

    OdgovoriIzbriši
  2. Superd a si zadovoljna, ja imam verziju fluida i baš sam razmišljala kako bi mi ovaj kremasti dobro došao za zimu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja ga pikiram otkako je izašao! Samo mi je koža masnija u posljednje vrijeme, pa ne znam da li bi mi pasao! Što misliš?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ćeš staviti matirajući puder preko ok, ali ako ga želiš samog preskoči ga.

      Izbriši
  4. Drago mi je da si zadovoljna. :) Ja sam svoj primjerak tek počela koristiti pa je prerano za konačne dojmove, ali za sada mi se sviđa.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

Nikel gel za vene i kapilare