Preskoči na glavni sadržaj

Kućni spa vikend



Kako već danima vrijedi Gobčeva "dan je bio kišan i tužan ...", a ja srećom ovaj put nemam prišteva, nego ne izlazim iz kuće od petka jer pada kiša nenormalno, a vjetar puše grozno. U petak kada sam došla doma obukla sam pidžamu i evo, danas u nedjelju sam i dalje u pidžami. Izvadila sam sve svoje najmekanije pidžame i ne izlazim iz njih cijeli vikend. Kuća je čišta, ne trebam pretjerano čistiti, za subotu sam ručak imala, a preostalo mi je da kuham samo danas. I što sa sobom? TV je koma, ništa nema osim nekoliko zanimljivih emisija na 24Kitchen i to je to (Jamie's 30 minute meals su zakon - piletina sa porilukom, razne tjestenine, deseti, super salate). Preostao mi je samo ritual vikend spa, ali u svojoj kući jer se nikud ne mogu maknuti od ove divote od vremena i vremenskih neprilika. Koliko znam, 99% potrebnih stvari imam - meki ručnci, mirisne svijeće, orhideje, različita rasvjeta, mirisi ....

Znači, najmekše pidžame i ručnici, ogrtač, papuče i nimalo make up-a.


Počela sam u petak sa pranjem kose - Nivea šampon za volumen. OK je to šampon, podigne kosu, lako se ispire, dobro čisti.


Zatim sam na kosu stavila Orofluido masku i držala ju nekih sat vremena. U međuvremenu sam svakih 15 minuta stavila malo ulja i jednom još malo maske na kosu da bude mekanija i da ju nahranim. Pegla i figaro čine svoje na njoj i sada se to već jako vidi.


Za vrijeme dok je maska stajala na kosi, napravila sam deluxe tuširanje - Nivea gel - divan miris, a koža ostaje tako mekana. Nakon toga je uslijedilo malo ribanje stopala i peta te ispiranje maske. Kosu nisam fenirala nego ostavila da se sama osuši. Još od petka uvečer nanosim svako malo u prolazu Orofluido ulje za kosu. 


Onda sam se bacila na lice. Prvo piling pa onda gel za čišćenje kako bih pripremila lice za ono što slijedi i kako bi sve poslije bilo efikasnije. 


Maske! Kiša me je ulovila malo nespremnu - imala sam malo Afroditinu Karotin i Nivea Peel off za lice i Merz za oko očiju. Da sam unaprijed planirala spa vikend, opskrbila bi se sa više različitih vrsta (sve one vrste i DM). U petak uvečer sam stavila Karotin, subotu ujutro peel off i u subotu uvečer opet Karotin. Merz za oko očiju stalno - svaku večer i svako jutro u debelom sloju koji nanosim štapićem za uho. Ponekad sam nanesla ovu masku i preko kreme za oko očiju, ali u laganom sloju.


Nakon toga su uslijedili serumi i ulja. Odabir je pao na Idealiu i Nuxe. Idealia jer samo ime kaže što radi, a Nuxe zbog mirisa, zlata i zato jer je Nuxe. Naravno, svakoje sam nanesla u nekoliko slojeva. Prvo 2 - 3 puta Idealia, ali svaki sloj ide tek dok se onaj prethodni dobro upije. Isto i sa uljem. Nuxe ima tu moć da poboljša svaki tmuran dan.


Sada na red dolaze kreme. Decleor oko očiju, a na lice, vrat i dekolte Nutri - gold. Nutri - gold je krema s kojom sam jako zadovoljna, dapače, s nikojom kremom do sada nisam bila zadovoljna kao s ovom. Imam dnevnu i noćnu, običnu i silk. Probala sam ih skoro sve i sa svakom sam bila zadovoljna. Drago mi je da sam našla kremu koja mi tako dobro odgovara jer su to kreme malo jače teksture, a nikad od njih nemam problema na licu. Koristim ih već dosta dugo i definitivno ostajem na Nutri - gold.


Kad se sve upije u lice i vrat, onda ide ugađanje. Beauty Flash balm - što reći - miris, opojni miris balzama koji zateže, steže pore i ostavlja dojam sretne kože. Nakon nekoliko sati varala bih još i sa Alverede ampulom - to tako divno opusti kožu i više nemam osjećaj tijesne kože. 


Sad na red dolazi tijelo - gel za vene je za mene nezaobilazan. Znam da zvuči smiješno, ali imam ogromne vene koje mi pucaju i često imam ljubičaste tragove jer je nešto puklo. S ovim gelom me vene ne stežu i ne osjetim da me bole. Znam da zvuči glupo napisati da me boli vena, ali oni koje to muči znaju kako mislim da boli - onaj osjećaj kao da vam netko štipa vene. Inače, s ovim gelom riješavam problem kad me bole noge od sjedenja, stajanja i sl (visokih peta). Bolovi u nogama prestanu za nekih 10 - 15 minuta.

Sljedeći na red je došao celulit. Kad se je već on sjetio mene i počastio svojim društvom na guzi i bedrima, pa dam i ja njemu malo kreme za protiv celulita - ujutro i uvečer. Pa ćemo vidjeti tko je više tvrdoglav - celulit koji raste od mog uživanja u svim finim slasticama i jelima koje kuham ili ja koja vježbam i mažem se kremama za protiv celulita!


Prošlogodišnja LE iz DM-a za tijelo - odlične mazalice - obilno mažem cijelo tijelo sa Balea losionima, ovo je zimski LE, ali ljetni su mi ipak puno puno draži. Sviđa mi se što su lagani, miris je dobar, ali brzo ishlapi, dobro se upijaju i ne ostavljaju tragove za koži ili odjeći.


Za noć sam se odlučila za malo detoxa - željela sam se ujutro probuditi bez pora i sa lijepom i čistom kožom. Misija obavljena. Sviđa mi se lagano zelenkasta boja koja smiri crvenilo, a posebno je odlična ova krema za poslije istiskivanja po licu jer smiri crvenilo, a u isto vrijeme je sigurno da išta neće buknuti.


A za cijelo vrijeme - termalna voda - po licu, po tijelu, po ručnicima, po svemu ....

Bio je to, tj. još ovo popodne i je, moj spa vikend. Provodim ga često, ali u manjem obujmu jer za ovo o čemu sam pisala treba dosta vremena, tj. ovo je za kad nemate drugog posla u kući. 

Serum mi stoji na licu, trebam ići staviti masku oko očiju i diviti se mojoj orhideji koji je tek procvala. Shvaćate da moram ići, imam još samo ovo spa popodne prije nego sutra ujutro u 5,45 zazvoni iphone za buđenje, doručkujem, našminkam se i odem se boriti sa novim izazovima u mojoj džungli. Ali, to sve sa mekim i sretnim licem, mekom i mirišljavom kosom i fantastično mekom kožom tijela.

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

L'oreal Elseve krema za kosu