Preskoči na glavni sadržaj

La Roche-Posay ANTHELIOS dermo-pediatrics mlijeko u spreju s termalnom vodom

Dječja koža još je razvoju te je mnogo osjetljivija od kože odraslih, naročito kada govorimo o štetnom utjecaju UV- zraka. Čak 80 % UV zračenja primimo do 18 godine života, stoga postoji samo jedno rješenje: zaštita od najmlađe dobi. Ove godine La Roche-Posay predstavlja novo Anthelios dermo-pediatrics mlijeko u spreju SPF 50+ za osjetljivu dječju kožu tijela i lica. Proizvod pruža vrlo visoku i fotostabilnu UVA/UVB zaštitu, dok izrazito vodootporna i lagana tekstura spreja omogućuje nježno i ujednačeno nanošenje. Proizvod je ispitan pod pedijatrijskim nadzorom te ne sadrži miris i paraben.

Iako su prilično upoznati s opasnostima od sunca, odrasli često nisu svjesni razine osjetljivosti dječje kože na sunce. Dječja koža još je u razvoju te je stoga nedovoljno zrela i osjetljivija na štetni utjecaj sunca. Zato što je tanja, koža djece podložnija je dubinskim staničnim oštećenjima. Također ima slabije razvijen sustav pigmentacije i nije još razvila samoobrambeni sustav ( koji kod odraslih pomaže u obrani od UV-zraka). Na praznicima većina djece provede najveći dio dana u kupaćem kostimu okruženo vodom i pijeskom koji reflektiraju 30% UV-zraka. S obzirom da djeca mlađe dobi ne mogu procijeniti opasnost, oni izražavaju osjećaj neugode jednom kada je šteta već učinjena. Opekline od sunca i dubinska oštećenja stanica uzrokuju nepovratna oštećenja i kožu čine dugoročno ranjivom ( ubrzava se starenje kože te je povećan rizik od raka kože u kasnijoj dobi). Oštećenja kože često su praćena rizikom od dehidracije i toplotnog udara. Stoga iz upravo navedenih razloga se djeca moraju u potpunosti zaštititi - čak i više nego odrasli.
NOVO ANTHELIOS dermo-pediatrics mlijeko u spreju SPF 50+ za osjetljivu dječju kožu tijela i lica
pruža vrlo visoku, sveobuhvatnu i fotostabilnu UVA/UVB zaštitu. Zahvaljujući patentiranom sustavu Mexoplex® u kombinaciji s termalnom izvorskom vodom La Roche-Posay proizvod omogućuje optimalnu i pojačanu zaštitu od UVA zraka. Lagana tekstura spreja iznimno je vodootporna te se nježno i ujednačeno nanosi. Nakon nanošenja osjetljiva dječja koža zaštićena je od opeklina i staničnih oštećenja uzrokovanih UV zrakama. Sprej je ispitan pod dermatološkim i pedijatrijskim nadzorom te ne sadrži miris i paraben. Proizvod je potrebno nanijeti neposredno prije izlaganja suncu, često i u obilnoj količini, kako bi zaštita bila održana. Posebno je važno obratiti pozornost na ponovno nanošenje zaštite nakon plivanja, znojenja ili brisanja ručnikom. Nije preporučeno izlaganje suncu djecu mlađu od 3 godine.ZAŠTITI DJECU ZNAČI EDUCIRATI IH

Prvo i osnovno, zaštititi djecu znači obrazovati ih. Studija provedena u Njemačkoj na maloj djeci pokazuje da obuka o utjecaju sunca povećava razvijanje dobrih navika zaštite za 500 %:

  • Izbjegavanje perioda kad je sunce najjače (između 12 i 16 sati); tako da se potiču aktivnosti u hladu ili poslijepodnevni odmor.
  • Nošenje šešira sa širokim obodom, sunčane naočale sa staklom koje štiti od UV zraka i tamnu odjeću (crna majica više štiti od bijele)
  • Nanošenje kreme za zaštitu od sunca redovito i u dovoljnoj količini (najmanje dva sloja svaka dva sata te nakon kupanja) na sve suncu izložene dijelove tijela. Ne zaboravite vrat, uši i stopala!
  • Odabir kreme koja je posebno formulirana za djecu: s visokim zaštitnim faktorom 50, otporna na vodu i pijesak.
  • Redovito unošenje tekućine.
  • PAŽNJA: prije navršene treće godine života treba izbjegavati svako izlaganje suncu!

Anthelios dermo-pediatrics mlijeko u spreju SPF 50+: 149,94 HRK*
*Neobavezujuća preporučena cijena

*PR objava

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

L'oreal Elseve krema za kosu

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i