Preskoči na glavni sadržaj

Moje nove nade za kosu a.k.a. tri nova mušketira


Malo crnog humora za moju uništenu kosu - dugo sam čitala o ricinusovom ulju, ali nikako da ga probam. Prijateljica ga koristi i kosa joj raste doslovno nenormalno. Pa sam ja kupila ulje argana u Bipi, ricinus u ljekarni i badem u Bipi.


Idem po redu:

Gornja slika - žuto je ulje argana. Sama ga nikad ne bih kupila zbog loše i neupadljive ambalaže, ali ga je srećom koristila prijateljica kojoj je ovo ulje fenomenalno i doslovno me natjerala. Sada sam na drugoj bočici i puuuuno više mi se sviđa od Orofluida. A istina je da Orofluido ima ljepšu ambalažu, ali ne popravlja kosu ambalaža nego ulje.

Dolje je ulje badema - koristim ga i za kosu i lice, ali i vrat i dekolte. Kad je badem takvo divna stvar, sve je mekano od njega.


I njegovo veličanstvo ricinus. Do sada korišten samo nekoliko puta, ali vidim da mi je kosa nakon natapanja u tom ulju i kombinaciji ricinus - badem puno više glatka. Ricinus stavim na korjen, a badem na vrhove kose.


Eh, ovo je moja nova rutina, nadam se da će upaliti. Mojoj kosi je potrebno čudo, ne očekujem veliko, ali malo bi pomoglo!

Ulje Argana - Bipa - 60 ml, redovna cijena oko 70 kn, ovaj vikend uz Bipa karticu 56kn
Ulje badema - Bipa 30-ak kn za 50 ml
Ricinus - 50 ml, 11 kn, u svim ljekarnama ga se može kupiti, ali pretpostavljam da cijene nisu iste

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

L'oreal Elseve krema za kosu

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i