Preskoči na glavni sadržaj

La Roche - Posay Anthelios SPF 50+


Ovaj sprej sam koristila prvih 5 dana ljetovanja jer sam izrazito svijetle puti. Da ponovimo gradivo, tokom zime mi je jako teško naći tako svijetli puder poput mene, nijanse 10 su mi malo pretamne. Uglavnom, ove godine nisam išla u solarij, nisam se sunčala doma, ništa, sasvim bijela sam otišla na more. Da napomenem, nije bilo razlike u nijansi moje kože, cijela sam bila jednako svijetla, tj. nije se vidjelo gdje sam prošle godine bila osunčana, a gdje ne.

Sprej sam koristila tokom dva vikenda i prvih 5 dana sunčanja. Recimo da je malo nespretan onaj čep koji tiskam da izađe sprej, malo je prečvrst, ali si onda pomislim da je ovo ipak za djecu, pa je valjda ok da djeca ne mogu sama petljati po tome. Zato sam uvijek imala da me netko uslužuje s mazanjem po leđima. :-)

Sprej sam koristila svakih sat i pol. Sadržaj je tekuć, bijel i jako se dobro razmazuje. Nisam bila sva bijela od njega, ne volim to vidjeti. Mislim da nema svrhe nanijeti litru kreme za sunčanje da se vidi jer debljina nanošenja ne garantira jaku zaštitu, nego samo visok SPF. Ja zato volim nanijeti normalan sloj ovog spreja, ipak je to SPF 50+, svakih sat i pol. Mislim da je to neki razuman rok, sat vremena plivam, pa se nekih 15 minuta ne dam van iz plićaka i još koja minuta dok se osušim i ponavljam nanošenje spreja.

Mislim da su rezultati više nego očiti - koža mi je bila sigurna na suncu, nisam izgorjela, nisam pocrvenila, nisam uočila bilo koju lošu pojavu na koži povezanu sa sunčanje i boravkom na suncu satima. Bitno za dodati je da je nekoliko dana puhao onaj podli vjetar - znate dok ležite na suncu, pa osjetite kako lagano hladi, e na tome se jako dobro može izgorjeti, ali meni nije koža ni malo pocrvenila. Da se nisam mazala, bila bih crvena, žarko crvena.

Zadovoljna sam zaštitom koju ovaj sprej pruža i definitivno ostajem pri ovom spreju. Nadam se da će mi biti potreban već za nekih 2 tjedna, pa onda krajem kolovoza za sigurno uživanje na suncu.

* PR uzorak

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

L'oreal Elseve krema za kosu

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i