Preskoči na glavni sadržaj

Olival - Avokado ulje za kosu


Nisam mjerodavna za izreći kvalitetu proizvoda za kosu jer je jedina kvalitetna stvar što može pomoći mojoj kosi - škare!

Suha, spaljena, izmučena kosa - to je moja stvarnost! Blajhanje, feniranje, peglanje, figaro - još je i čudo da imam nešta od moje kose.

Jasno mi je da niti jedan proizvod ne može riješiti moje upropaštavanje kose, pa zato volim koristiti ulja jer tako mislim da se bar malo iskupim kosi za ovo mučenje.


Ulja volim koristiti na mokroj kosi, suhoj nakon feniranja, a pogotovo u obilnim količinama prije pranja. To doživljavam kao neki welness za kosu jer mislim da ju tako malo oživljavam dok ju natopim uljem. Primijetila sam da mi je kosa nakon takvih obreda malo mekanija i nekako lepršava.

Ulje avokada mi se svidjelo jer se dobro upija, miris mi je odgovarao, mogla sam ga koristiti i na mokru i na suhu kosu. Isto tako, mogla sam dobro izvući pramenove četkom ili figarom. Ulje je dosta gusto i djeluje mi kao balzam za moju uništenu kosu. Naravno, ulje sam dosta brzo potrošila jer ga koristim u velikim količinama, ali što ću kad mi se svidjelo.

Sve u svemu, ulje je ok, na mojoj uništenoj kosi, znači na ispravnoj kosi može biti još samo bolje.

Kupljeno u Bipi, ne sjećam se cijene :-)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

L'oreal Elseve krema za kosu

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i