subota, 27. prosinca 2014.

Što s kosom?Drage moje, prije svega Sretan Božić Vama i Vašim obiteljima! Bilo mi je naporno prije Božića i onda kada sam dočekala da ništa ne radim ovih dana nisam bila u stanju ni napisati Vam tih par riječi. Nadam se da ste Božić proveli sa svojim obiteljima i da Vam je bilo lijepo!

Današnji post je o kosi - masnoj kosi, šamponima za suho pranje i baby puderu.

Kosu perem svaka 2 dana jer ne volim imati prljavu kosu, ali nekad se zalomi da ne stignem, pa onda to bude 3 dana. Ili bi baš taj drugi dan željela da mi kosa bude puna volumena, a ono ništa. Prati kosu svaki dan nije opcija, radila sam to neko vrijeme i rezultat je da je kosa jako stanjena, a  i mučenje fenom svaki dan nije baš dobra stvar.

Onda su se pojavili šamponi za suho pranje i činili su mi se kao super varijanta: kosa ne smrdi, nije masna, može ju se dobro zakamuflirati. Meni je s njima bilo solidno jer imam svijetlu kosu pa se ne vidi onaj bijeli puder koji izlazi iz bočice. Jedino što mi se nije svidjelo je što je kosu dosta teško počešljati, sva je nekako zapletena. Onda sam imala dojam da ju s tim uništavam. A da ne spominjem kako svima doma miris tog šampona nije bio podnošljiv. I tako sam ih istraživala, valjda svakog koji postoji u DM-u. Meni su bili solidni, sve osim tog nesretnog češljanja kose.

I na kraju sam odustala od njih - 40-50 kn za bočicu koju imam za nekoliko puta, a da bi mi kosa bila zavezana u rep, nekako mi je to postalo banalno.

I odustala od svega, vratila sam se na svoj režim pranja kose svaka 2 dana.

I onda mi se taj nesrteni drugi dan od pranja dogodio bitan sastanak na kojem nisam željela izgledati kao pokisla kokoš. Kosu nisam stigla oprati, šampona za suho pranje nisam imala .... I onda sam ugledala baby puder!

Efekt kao sa šamponom za suho pranje, a bez problema sa raščeljavanjem kose, samo ostaje problem ne baš ugodnog mirisa.

I nakon epizode sa šamponima za suho pranje, ja sam se vratila dobrom starom puderu - isti efekt, uz puno manju cijenu!

Nema komentara:

Objavi komentar