Preskoči na glavni sadržaj

Vichy hidratantna maska za lice



Kako u paketu dolaze 3 nove maske, ja sam odlučila probati onu koja mi je trenutno najpotrebnija - hidratantna. Uvijek imam pri ruci neku hidratantnu masku, ali eto sada sam ostala bez zaliha. 

Ono što većina voli kod maska u jastučićima, ja ne. Ne volim ovaj oblik ambalaže, istina je da je praktično za putovanja i sl, ali ja ipak više volim masku u tubi ili teglici pa da imam cijeli obred nanošenja. Nekako mi je tiskanje folije nepraktično.

A maska sama po sebi je odlična. Dovoljna je za dva puta, jednom to sve staviti na lice je ipak previše. Sviđa mi se kako je mentolasta, hladi, osvježava. Odlična je kad sam natečena, sve splasne. Maska je kad izađe iz folije, kao da je izašla iz frižidera!!!!


Prezadovoljna sam kako maska hidratizira kožu. Ja sam do sada koristila sam uvečer, no radije ću se preseliti na jutranji režim jer će me maska spasiti od natečenosti, hidratizirati kožu i zbilja osvježiti. Ovo je maska koja me podsjetila na moje prve kozmetičke tretmane i to je maska koju sam stalno tražila. Naime, kada sam pred 15-ak godina krenula na čišćenje lica, kozmetičarka je koristila Getineu masku, bila je puna mentola, hladila je, hidratizirala i baš je bila odlična. Zadnjih koliko godina pokušavam naći nešto takvo, i evo ga. to je to. 


Kod hidratantnih maski mi je najdraže što se ne ispiru. Ako postoji ostatak, onda ga umasiram u lice i dalje nanosim kremu na lice. Kada je maska ovako dobra i kada je to ono što tražim godinama, onda ipak mogu pretrpjeti ambalažu. Ali meni bi ipak bilo drago da ovu masku mogu kupiti u nekoj jako lijpoj tubi ili tegli, da bude plave nijanse da asocira na hidrataciju i sl. Tko zna, možda me Vichy posluša.

Uvijek prije nego nansem masku, napravim jedan dobar piling lica, tako mi je djelovanje svake maske još bolje. Maknem sa lica sve što na njemu ne treba i onda na lice stavim masku, što je najbolji način da se dobije maksimum iz maske, ali i svakog preparata poput ulja ili kreme koji slijedi nakon.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

L'oreal Elseve krema za kosu

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i