Preskoči na glavni sadržaj

Brzinski post: Art Deco baza za sjeniloOtkrila sam Art Deco bazu za sjenila pred puno godina i on onda ju uvijek imam uz sebe. Razlog je što sjenilo i olovku za oči neuništivima! Doslovno se ništa ne miče sa kapaka.

Procedura je sljedeća - prvo baza za kapke i pričekam par minuta da malo odstoji i da se upije. Za to vrijeme obično sredim obrve. Baza je sama po sebi nude nijanse, ne daje previše boje, a može je se koristiti za ujednačiti boju kapka ili za lažitrati nude look.

Onda ide sjenilo na kapke. Bilo koje sjenilo postaje super otporno. Bilo da se radi o nekom najlošijem ili nekom najboljem, sva postaju ista. Bilo da je sjenilo u prahu, kremasto ili obično, sva stoje na kapcima cijeli dan i noć. Bazu koristim uvijek, svaki dan i neki za to prigovoraju, ali što kad želim da mi sjenilo bude sigurno. Baza ne samo što drži sjenilo bolje, nego i čini boje puno jačima i konkretnijima. Recimo crna sjenila nekad na kapku izgledaju sivo ili isprano, dok sa bazom je crno - crno. Tako i sa svim ostalim nijansama, ono što vidim u paleti ili posudici, to dobijem i na kapku.

Isto tako i olovke i tuševi, ostaju na kapku dok ih ne skinem sa micelarnom. Baza su odlične za one koji žele da im make up bude postojan cijeli dan ili ako je potrebno za posebne prilike dok make up treba stajati mirno od podne do jutra (recimo svadbe).

Iako je sve super sa ovom bazom, ima jedan nedostatak. Voljela bih da je pakovanje upola manje jer se dosta brzo sasuši i počne isušivati kapke, koža postane suha pa joj treba posvetiti više njege i kreme za oko očiju.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

L'oreal Elseve krema za kosu

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i