Preskoči na glavni sadržaj

Eau Thermale Avene SunsiMedDisplaying Avene SunsiMed.jpg

Život na zemlji bez sunca ne bi bio moguć čemu svjedoči nebrojeni pozitivni utjecaji sunca na naš organizam ali i sav svijet oko nas. Sunce nas čini bolje raspoloženima i utječe na mnoge važne životne procese. No uz sve pozitivne učinke, nikako ne smijemo smetnuti s uma da prekomjerno i neodgovorno izlaganje suncu nosi i ozbiljne zdravstvene rizike, stoga je edukacija javnosti o važnosti pravilne zaštite od sunca od iznimno velikog značaja. Upravo zato je dermokozmetički brand Eau Thermale Avène podržao javnozdravstveni projekt grada Zagreba pod nazivom „Djeluj sada“ koji se prošli vikend po jubilarni deseti puta održao na zagrebačkom jezeru Jarun. Kampanju je organizirao Grad Zagreb i Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Udrugom za prevenciju tumora kože “Zdravi pod suncem”, Klinikom za tumore i Klinikom za kožne i spolne KBC-a Sestre milosrdnice te Klinikom za kožne i spolne bolesti KBC-a Zagreb. Cilj kampanje je iz godine u godinu podizati svijest građana Grada Zagreba o rizicima prekomjerne izloženosti UV zračenju kako bi preuzeli odgovornost za svoje zdravlje te zdravlje svoje djece, a ove se godine pregledima odazvalo oko 1500 građana.
ZA KOŽU KOJOJ JE POTREBNA POSEBNO VISOKA I SNAŽNA ZAŠTITA
Eau Thermale Avène kao dermokozmetički brend u poseban fokus stavlja brigu za osjetljivu kožu i njezine specifične potrebe. Upravo zato je na javnozdravstvenom projektu „Djeluj sada“ javnosti predstavljen novi medicinski proizvod SunsiMed koji pruža klinički dokazanu zaštitu od sunca osobama koje su pod pojačanim rizikom za razvoj karcinoma kože koje uzrokuje UV zračenje. Medicinski proizvod SunsiMed pruža vrlo visoku zaštitu od sunca te dokazano sprječava ubrzano starenje kože izazvano pretjeranim izlaganjem UV zračenju.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel.

Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi.

Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i nije …

Balea pilinzi

Balea piling. Otkud da počnem?
Postoje plavi i narančasti. Ne, plavi nije za dečke, a narančasti za curice. Plavi je za normalnu kožu, a narančasti za masnu. Iako na njima piše da je plavi za normalnu i masnu, a narančasti za sve tipove. E pa ne bih baš rekla.
Plavi piling je blag, ali solidno radi. Koristim ga svaki drugi dan jer uopće nije grub i ne skida kožu s lica u neumjerenim količinama. Rekla bih da je plavi samo malo jači gel za čišćenje masnog lica. Lice je poslije mekano, glatko i nađe se još pokoji ostatak suhe kože. Nije grub prema koži što je dobar znak da je dobar izbor za osjetljivu kožu. Rekla bih da je ovaj za sve tipove kože.


Ima zrnca kao i neki gelovi za čišćenje lica i gel teksture je.Narančasti piling je druga priča. To je piling u punom smislu riječi. Nema toga što ovaj piling ne skine s lica. Podsjeća me na Effaclar gel za čišćenje lica (taj skida sve, nije piling, ali ljušti kožu). Narančasti piling koristim jednom tjedno jer je dosta grub, tj. ima puno zrnca ko…

Kako prikriti nedostatke na licu? Akne i ožiljci - vodič

Okrutna je istina da je vrlo malo žena rođeno sa savršenim lice, ali zaista savršenim, bez ijedne mrlje, nepravilnosti, podočnjaka, ožiljaka itd. Neke nepravilnosti su posljedica naših gena, za neke smo same krive, a za neke utjecaji iz okoline.
Kako svi želimo uvijek izgledati lijepo i njegovano, tako postoji potreba za sakrijemo svoje nedostatke i istaknemo naše najbolje adute. U mlađim danima najveći problem su akne, kasnije ožiljci od akni, a kad se riješimo akni počinju problemi s podočnjacima i prvim borama i mrljama po licu. Kako ih prekriti?


Čitav raspon pojava od akni do mitasera ima svoje uzroke, bilo u samoj osobi, bilo zbog korištenja neadekvatne kozmetike (preparativne ili dekorativne) ili raznih vanjskih utjecaja poput zagađenja i nečistog zraka. Uzroke akni je potrebno sanirati, a prikriti ih je komplicirano, ali izvedivo, samo uz par dobrih savjeta.
Potkožne prišteve ne treba tiskati. Imam dojam da kad nastaju, oni su samo bezopasna kvrga tamo negdje duboko pod kožom. Ja …