Preskoči na glavni sadržaj

Skuplja vs. jeftinija kozmetika - puderi za lice

Sljedeća kategorija u skupo vs jeftino jesu puderi za lice - tekući, kremasti i pjenasti.

Tu je moje mišljenje - potrošiti ma koliko god koštao. :-)

Da, zvuči bedasto, ali puder koji nađem da mi se sviđa - kupujem. Do sada sam probala razne pudere i uvijek sam ostala pri Chanelu kao prvi izbor, a zatim svi ostali. Ovo mi je nešto kao da je Mercedes kralj ceste, a sve ostalo su auti. Tako i ovo, Chanel puder je puder, a sve ostalo su podloge.

Od Chanela sam isprobala dosta pudera da steknem mišljenje da su najbolji.




Chanel Vitalumiere Aqua
Njegovo visočanstvo Vitalumiere Aqua - lako lagani, vodeni puder koji kožu čini neprepoznatljivom. Što više trebam reći kad ga Lisa Eldridge koristi godinama i ne miče se od njega, što za sebe, što za klijente. Puder je savršen, lice izgleda meko, ten ujednačen, bez ikakvih mana. Najviše mi se sviđa kada svjetlo padne sa strane na lice i onda se vidi to njegovo savršenstvo. To je puder koji uvijek imam, nema da ostanem bez njega. Uvijek imam B20 kod sebe. Samo je dosadno tresti ga kao manijak.

Chanel Vitalumiere
Odličan je za zimu i za period kad je koža suha. Opet, izgled kože je odličan, ovo je lagani puder, sa slabim prekrivanjem, ali nije za masnu kožu.



Chanel Teint Innocence
Ovo je puder za najmekanije lice koje sam ikad imala



Chanel Perfection Lumiere
Ovo je najotporniji puder ikada, ne skida se s lica ni nakon zubara. Mat puder, ali lice izgleda savršeno. Prvi Chanel puder koji je dostupan u više nijansi osim 20, 30, 40 i 50.

Moj favorit favorita je Vitalumiere Aqua jer je poseban i nitko ga nije nadmašio.


Od Diora su mi favoriti Nude i Forever, jako lijepi puderi, ali ipak malo manje postojani od Chanela.


Sljedeći koji su mi prvi vrhu su Lancome puderi, probala sam njihov pjenasti puder i Teint Idole. Bili su jako lijepi, no s razlogom su malko ispod Chanela.

Onda dolazimo do srednje cijene - La Roche Posay i Vichy. Također odlični, no nisu mi to oni puderi s kojima želim zablistati. Ovo su mi puder koji su mi za svaki dan, kad želim lijepo lice, bez da se moram previše truditi. La Roche ima divni pjenasti puder, ali i vodeni koji je odličan za suhu kožu. Vichy ima kremastu i tekuću verziju istog pudera i oba su mi odlična. Kremasti preko zime, a tekući za ljeto. 


Zatim dolazimo do drogerijskih - koje nisam baš previše koristila - davno samo Max Factor Lasting Performance koji je bio jako težak i nisam baš pogodila boju. 

Posebno mjesto zauzima Dermablend - uvijek imam jedan kod sebe baš zato jer prekriva sve, svaki prišt i svaku veliku nevolju na licu. Treba dati 150 kn za njega jer vrijedi. Plus, može ga se koristiti umjesto korektora, tako da je tu velika prilika za uštedu.

Puno hvale sam čitala za Bourjois Healthy Mix, no nikako da dođe na red kod mene. 

Moje mišljenje je da uvijek dajem 300 kn za Chanel, nema razmišljanja.

Do kraja posta sam skoro zaboravila na jedno savršenstvo - Sisley tekući puder



Puder koji je duplo skuplji od Chanela, ali vrijedi svake lipe. Puder je tako lagan, mekan, topiv na licu, a kunem se da kad vidim ženu na cesti znam da ima Sisley puder jer je on čisto savršenstvo. Njegova nijansa je drugačija nego od ičeg drugog, postojanost bolja od ičeg drugog, a cijena isto.

U zadnje vrijeme se HD puderi nameću kao novi trend - probala sam jedan Artdeco i odličan je, dovoljno odličan da kupim cijelu verziju.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

L'oreal Elseve krema za kosu