Preskoči na glavni sadržaj

Kako prikriti nedostatke na licu - crvenilo

Crvenilo može biti malo i povremeno pa sve do jakog crvenila na određenim dijelova lica, ako ne i na cijelom licu. Kod crvenila je bitno preparativnom kozmetikom liječiti pojavu crvenila na licu, a dekorativnom zaštiti osjetljivo lice od štetnog utjecaja okoline. 
 

Prvo preparativna. Ovo je dio gdje se je Clinique jako dobro potrudio i proizveo mnogo proizvoda za borbu protiv crvenila, recimo Redness Solution Urgent Relief oil-free krema koja brzo neutralizira crvenilo, dnevna krema te ostali proizvodi poput čistača i zaštitne baze sa SPF. Zatim vrlo dobru kremu (koju i ja koristim) proizvela je Bioderma Anti Redness, krema koja prilično brzo smiri crvenilo na nosu, barem meni. Ljubiteljice Darpina pronaći će liniju Intral, namjenjena je osjetljivoj koži i koži sklonoj crvenilu. Odgovor iz Gatineau dolazi u obliku linije Serenite i to: krema, koncentart i fluid.

Da ne duljim, većina brendova ima u ponudi preparate protiv crvenila. Ljekarne, drogerije, parfumerije, sve su to mjesta gdje se može naći krema koji djeluje protiv crvenila, ojačava kapilare i potiče kožu da bude lijepa.

Nakon preparativne slijede dekorativna kozmetika: problem je što većina brendova nema make up protiv crvenila. Ali Clinique opet uskače.


 

Zaista se mora proznati da je Clinique dobro razradio cijeli sistem prikrivanja crvenila - korektor, tekući puder, puder u kamenu i puder u prahu.

Kod većine ostalih brenova ne postoji ovako strogo određna linija namijenjena za crvenilo. Dobar odabir kod drugih brendova su puderi koji prekrivaju srednje do jako, zatim da su namijenjeni osjetljivoj koži i da su dosta izraženih nijani žutih tonova (ne shvaćajte ovo doslovno). Što se toga tiče, Laura Mercier tekući puderi su napravljeni za žutoj osnovi te bi mogli poslužiti u ovo svrhu. Bit priče, puder za osjetljivu kožu s osrednjim prekrivanjem. Dobar odabir su puderi koji sadrže reflektirajuće čestice pa svijetlo zapravo odvraća pozornost sa crvenila. Osim toga, za crvenilo na malim djelovima lica odličan izbor je korektor ili još bolje iluminator. Oboje postoje u mnogo boja i sa ili bez reflektirajućih čestica. Još jedan dobar izbor su primeri zelene boje, tipa Givenchy Acti'Mine Kiwi ili Smasbox Photo Finish zelene boje.
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel.

Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi.

Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i nije …

Balea pilinzi

Balea piling. Otkud da počnem?
Postoje plavi i narančasti. Ne, plavi nije za dečke, a narančasti za curice. Plavi je za normalnu kožu, a narančasti za masnu. Iako na njima piše da je plavi za normalnu i masnu, a narančasti za sve tipove. E pa ne bih baš rekla.
Plavi piling je blag, ali solidno radi. Koristim ga svaki drugi dan jer uopće nije grub i ne skida kožu s lica u neumjerenim količinama. Rekla bih da je plavi samo malo jači gel za čišćenje masnog lica. Lice je poslije mekano, glatko i nađe se još pokoji ostatak suhe kože. Nije grub prema koži što je dobar znak da je dobar izbor za osjetljivu kožu. Rekla bih da je ovaj za sve tipove kože.


Ima zrnca kao i neki gelovi za čišćenje lica i gel teksture je.Narančasti piling je druga priča. To je piling u punom smislu riječi. Nema toga što ovaj piling ne skine s lica. Podsjeća me na Effaclar gel za čišćenje lica (taj skida sve, nije piling, ali ljušti kožu). Narančasti piling koristim jednom tjedno jer je dosta grub, tj. ima puno zrnca ko…

Kako prikriti nedostatke na licu? Akne i ožiljci - vodič

Okrutna je istina da je vrlo malo žena rođeno sa savršenim lice, ali zaista savršenim, bez ijedne mrlje, nepravilnosti, podočnjaka, ožiljaka itd. Neke nepravilnosti su posljedica naših gena, za neke smo same krive, a za neke utjecaji iz okoline.
Kako svi želimo uvijek izgledati lijepo i njegovano, tako postoji potreba za sakrijemo svoje nedostatke i istaknemo naše najbolje adute. U mlađim danima najveći problem su akne, kasnije ožiljci od akni, a kad se riješimo akni počinju problemi s podočnjacima i prvim borama i mrljama po licu. Kako ih prekriti?


Čitav raspon pojava od akni do mitasera ima svoje uzroke, bilo u samoj osobi, bilo zbog korištenja neadekvatne kozmetike (preparativne ili dekorativne) ili raznih vanjskih utjecaja poput zagađenja i nečistog zraka. Uzroke akni je potrebno sanirati, a prikriti ih je komplicirano, ali izvedivo, samo uz par dobrih savjeta.
Potkožne prišteve ne treba tiskati. Imam dojam da kad nastaju, oni su samo bezopasna kvrga tamo negdje duboko pod kožom. Ja …