Preskoči na glavni sadržaj

U ekstremnim uvjetima njega kože mora biti ekstremna?! ?! Da? Ne?

Zima je zaista pokazala zube, a prema ovoj prognozi, još će biti gore i hladnije. Mnogima je koža već dehidrirana od grijanja i suhog zraka u prostoriji, no sada je još na to sve došao snijeg i vjetar! Osjećate li se kao da glumite u reklami za Neutrogenu? Ja da.

Osim kože lica, ne smijeno zaboraviti kožu cijelog tijela. Ruke, noge, dekolte, trbuh, sve su to dijelovi tijela koji također pate u ovim uvjetima. 

Koža na rukama je problematična jer je to dio tijela koji koristimo kao alat: ruke koristimo za pranje posuđa, sredstva za čišćenje su u doticaju s našim rukama, vjetar, hladnoća ... Rješenja, kreme za ruke. Meni su se do sada pokazale odlične Nikel i Neutrogena. Obje kreme su odlične, ali Neutrogena ipak pobjeđuje. Nikel je pogodnija za ljeto i proljeće, ali Neutrogena je pravi spas u zimi. 


To je krema koja nije masna, a zagladi kožu, smanji suhoću i zatezanje, bez masnih tragova ili peckanja i svrbeža. Ovo je moja omiljena krema, trenutno.

Nakon ruku, ostalo tijelo - noge, trbuh, dekolte - ja opet biram nešto što je i vlažno i masno. I opet Neutrogena koja ima odlični losion i balzam za tijelo (uskoro recenzija) - oba su odlična za poslije tuširanja, koža ne zateže, a opet ne ostane premasna. Za izrazitno suhu kožu - ulja. Odličan je Nivea ulje za više tipova suhe kože, ali nije pogodno ono poslije, pamuk upije ulje, a na svim drugim materijalima ostaje masni trag.


Također, odlična mlijeka/losione/kreme i sl. u ponudi imaju Dove, Nivea, Afrodita. 




A što s licem? Noge nisu problem kao lice u tom smislu što na noge ne stavljamo make up, pa se ne primjećuju nedostatci (perutanje kao jedan od najgorih neprijatelja na licu). Licu u zimskom periodu treba posvetiti posebnu pažnju. 

Bitno je krenuti od svog tipa kože. Recimo, moja koža je masna, osjetljiva, dehidrirana i od proizvoda koji ne odgovaraju ovom opisu često pronađem prišt na licu. Često mi se dogodi da pronađem nešto što je odlično za dehidriranost, i bum prišt. Ili obrnuto, kad želim rješiti mašćenje kože, udarim krivo i koža bude previše ispaćena od isušivanja. A u ekstremnim uvjetima, još je gore.

Kao i kod odjevanja, treba raditi slojevito. Podloga treba biti ulje ili serum. Nikel ulje noćurka, Nikel ulje divlje ruže, Clarins ulja (lotus i orhideju namjeravam probati!), bilo ulja koja se prodaju u Bipi - orah, badem i sl. Sve su to prve barijere koje će spječiti isušenost i napraviti film na koži. Od 99% njih neće biti prišteva. Čak ni kod mene!



Sljedeći korak je njega oko očiju koja bi isto trebala biti malo bogatija - Darphin se pokazao dosta dobar, sad testiram Nuxe. Problem je pronaći nešto što ima dobar omjer masnog i hidratantnog. 


Za osjetljive oči - Bioderma Sensibio.


Nakon toga se može nastaviti s redovnom njegom prema potrebama kože. Za suhu kožu rich varijante svega što postoji, za normalnu rich preko noći, a za masnu što laganije teksture. 

Ja sam se pronašla u Bioderma Sensibio AR - odlična je za ovo doba. Razlog je što je lagana, masna i hidratantna. Imam dojam da je ona moj pravi omjer onoga što treba moja koža. Hidratizira, a ostaje na koži, jednostavno je ova krema barijera između kože i okoline. I sada bi svi očekivali prišteve, ali nema ih. Samo prekrasna koža koju nije briga što je zima. Ova krema je odična podloga za puder.



U sred zime, korisno je znati da su dobre i famozne cold kreme. Primjerice, Avene Cold Cream, krema jako bogate teksture koja je također barijera na koži. 


Zimske probleme će dobro riješiti svi tipovi kože, osim masnog zbog toga što masna koža ne podnosi teške teksture koje su sada itekako potrebne. Zato je na masnoj koži korisna faza ulja i seruma jer će oni biti zapravno nositelji njege lica.

Savjet: Isušenost se može spječiti jednim ne baš korisnim trikom: nošenje tekućeg pudera. Puder će biti barijera koja će sprječiti vanjske faktore da utječu na kožu, posebice ako je puder hidratantan, primjerice Dior Nude.





Primjedbe

  1. Super ti je post! :-) Baš sam potrošila Neutrogenu Intense Repair lotion i bila sam jako zadovoljna. Imam i Nikel noćurkovo ulje (isto ok) i Avene Cold Cream (s njom se baš i nisam našla al ajd, dat ću joj još jednu priliku). Jedino sam već neko vrijeme u potrazi za dobrom okoloočna i nijedna mi nije dovoljno dobra. :-D

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Balea Q10 flasteri za podočnjake

Usporedba Chanel tekućih pudera

Trenutno u arsenalu imam sljedeće, a da je s potpisom Chanel. Točnije, Mat Lumiere u nijansi 20, Perfection Lumiere B10 i Vitalumiere Aqua B20. Sa Chanel puderima sam generalno zadovljna jer su dugotrajni, dobro se drže na masnoj koži i daju licu jako lijep izgled. No naravno, sve što je lijepo često je i skupo, pa tako i ovi puderi. Mat Lumiere od ova tri najbolje prekriva. To je dosta gust puder, dosta žute boje. Prekrivanje mu je srednje u jednom sloju, a dva sloja prekivaju sve. Za neke veće nedostatke odličan je za utapkati jer je vrlo podatan. Lako je napraviti prijelaz i sakriti sve na licu. Jednom sam prikrila krastu od velikog prišta tako da sam koristila Sephorin kist za sjenilo i odlično sam uspjela napraviti prijelaz i sakriti krastu. Nikad mi nije uzrokovao prišteve na čistom licu, ali na nečemu u toku uzorukuje probleme. Na masnoj koži je dobar, zasjajim se, ali se puder se otopi. Sve u svemu, odličan je, mat je. To je puder koji je primjereniji za večernje prilike i

L'oreal Elseve krema za kosu